Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street flink lager de week uit

Wall Street flink lager de week uit
30 jan 2015 om 22:08

Wall Street heeft de week flink lager afgesloten nadat in het laatste handelsuur de verliezen stevig opliepen. De Dow Jones index verloor 1,5 procent op 17.164,95 punten, terwijl de breder samengestelde S&P500 index 1,3 procent lager sloot op 1.994,99 punten en techbeurs Nasdaq 1,0 procent prijsgaf op 4.635,24 punten.

 

Beleggers moesten het vandaag stellen met wat gemengde signalen, zowel op macro-economsich vlak als aan het bedrijvenfront.

 

De groei van de Amerikaanse economie bleek in het vierde kwartaal sterker afgenomen dan voorzien. Na een groei van 5,0 procent in het derde kwartaal rekende de markt op een groeicijfer van tegen de 3 procent voor het vierde kwartaal. Dit werd echter slechts een groei van 2,6 procent. Desalniettemin nog altijd een "sterke groei" volgens handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO.

 

Positief was dat de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago een lichte stijging boekte in januari. Volgens econoom Philip Uglow van MNI een teken dat de Amerikaanse economie "solide" aan 2015 is begonnen. Daarnaast tankte de Amerikaanse consument ook weer vertrouwen. De vertrouwensindex van de Universiteit van Michigan steeg van 93,6 naar 98,1.

 

Chevron leverde vrijdag in nadat de lagere olieprijs voor minder winst zorgde in het vierde kwartaal. De oliereus werd krap een half procent minder waard, ondanks dat de olieprijs vandaag flink steeg. Maandag komt sectorgenoot Exxon Mobil, dat 0,3 procent lager sloot, met de kwartaalcijfers.

 

De creditcardmaatschappijen konden vandaag op steun van de belegger rekenen nadat deze goede resultaten presenteerden omdat er meer met plastic werd betaald. MasterCard won 0,8visa procent, terwijl Visa zelfs bijna 3 procent won.

 

Verder deden internetfondsen het eveneens goed. Google won bijna 5 procent nadat het hintte op een dividenduitkering. Dit nam de teleurstelling over de achterblijvende groei weg. Amazon won zelfs bijna 14 procent nadat de cijfers over het vierde kwartaal beter waren dan voorzien.

 

Een dubbelcijferige koerswinst was er ook voor Manpower. De dure dollar drukte de omzet van de uitzender, maar onderliggende boekte het concern een omzetgroei van bijna 5 procent. In de ogen van analist Marc Zwartsenburg presenteerde Manpower erg sterke cijfers, hoewel de afgegeven outlook aan de voorzichtige kant was. Beleggers beloonden de kwartaalrapportage met een koerswinst van meer dan 12 procent.

 

Tot slot beleefde hamburgerketen Shake Shack een goede beursintroductie. De luxe concurrent werd op de eerste handelsdag ruim twee keer hoger verhandeld dan de uitgifteprijs, waardoor de keten nu ruim 1,6 miljard dollar waard is.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.