Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst hoger na cijfers

Wall Street koerst hoger na cijfers
29 jan 2015 om 21:33

Wall Street stevent donderdag af op een hoger slot na overwegend positief ontvangen bedrijfscijfers en in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag.

 
De Dow Jones index won kort voor de sluitingsbel 1,2 procent. De Nasdaq steeg daarnaast 0,9 procent terwijl de S&P 500 eveneens 0,9 procent won.

Een stroom aan bedrijfs- en macrocijfers zorgden voor een draai van het sentiment onder beleggers na een negatieve reactie op het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag.

Eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten bleken afgelopen week scherp te zijn gedaald met 43.000 tot 265.000. Het betrof zelfs de laagste stand sinds medio april 2000.  Het vierwekelijks voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam af met 8.250 tot 298.500.

Aanstaande woningverkopen bleken daarentegen in december te zijn gedaald met 3,7 procent op maandbasis. Op jaarbasis was er evenwel sprake van een stijging van 6,1 procent in december.

Bedrijfscijfers overwegend positief ontvangen

De kwartaalcijfers van Dow Jones component Boeing werden door beleggers met applaus ontvangen en de koers van de vliegtuigbouwer steeg na de rapportering van een dubbelcijferige omzetgroei met 6,1 procent.  McDonalds profiteerde daarnaast van de aanstelling van een nieuwe topman en het aandeel won ruim vijf procent.

Autoproducent Ford zag de winst in de laatste maanden van 2014 teruglopen door een ongunstige vergelijkingsbasis en een herwaardering van de Venezolaanse activiteiten. Beleggers rekenden echter al op tegenvallers en het aandeel koerste ruim drie procent hoger.

De Chinese internetgigant Alibaba en zijn Amerikaanse minderheidsaandeelhouder Yahoo! kregen daarentegen met dalingen  van respectievelijk 10 en 7 procent een koersdreun  te verwerken. De omzet van Alibaba schoot weliswaar omhoog, maar de winst steeg in een minder sterk tempo.

Oliereus ConocoPhilips rapporteerde zelfs rode cijfers als gevolg van de dalende olieprijzen. Als reactie besloot ConocoPhillips om 15 procent van het investeringsbudget af te halen. Het aandeel noteerde vrijwel onveranderd.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.