Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street stevent af op lager slot

Wall Street stevent af op lager slot
28 jan 2015 om 21:37

Wall Street stevent woensdag af op een lager slot na het rentebesluit van de Federal Reserve.

 

De Dow Jones index leverde kort voor de sluitingsbel 0,3 procent in, net zoals de Nasdaq. De S&P 500 verloor zelfs 0,6 procent.

 

Terwijl de markt voorzichtig rekende op een hint dat de Fed de rente later zal verhogen dan medio dit jaar, liet de centrale bank zich juist positiever uit over de economische groei en de arbeidsmarkt. Daarbij erkende de Fed dat de inflatie onder druk staat, en vermoedelijk ook nog wel even zal blijven staan, maar meende het dat dit een tijdelijk effect is. Op de middellange termijn zal de inflatie weer richting de doelstelling van tegen de twee procent bewegen, aldus de centrale bank.

 

Vooralsnog zal de rente evenwel op het historisch lage tarief van 0 tot 0,25 procent blijven en de Fed herhaalde "geduldig" te zijn om het monetaire beleid te normaliseren.

 

Marktanalist Philip Marey van Rabobank verwacht evenwel dat de Fed, als het deze zomer eenmaal zo ver is, er toch voor zal terugschrikken om daadwerkelijk de trekker over te halen en de rente te verhogen.

 

Verder bleek uit bedrijfsnieuws dat Boeing een dubbelcijferige winstgroei realiseerde in het vierde kwartaal. Ook voor 2015 mikt de vliegtuigbouwer op een verdere groei. Beleggers zetten het aandeel maar liefst zes procent hoger.

 

Ook Apple won bijna zes procent nadat het bedrijf dinsdag nabeurs al bekend maakte een recordresultaat te hebben geboekt door de verkoop van maar liefst 74,5 miljoen iPhones, veel meer dan voorzien. De winst steeg het afgelopen kwartaal naar 18,0 miljard dollar, op een omzet van 74,6 miljard dollar.

 

Vandaag nabeurs staan de cijfers van onder meer Qualcomm en Facebook nog op de rol.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.