Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Yahoo splitst belang in Alibaba af

Yahoo splitst belang in Alibaba af
27 jan 2015 om 22:30

Yahoo heeft in de laatste maanden van 2014 de winstgevendheid onder druk zien staan, maar sloot het jaar wel met een enorme winst af dankzij de beursgang van Alibaba, waarvan het resterende belang wordt afgesplitst. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse internetgigant.

 

CEO Marissa Mayer zei tevreden te zijn met de stabilisatie in de resultaten.

 

In het vierde kwartaal boekte Yahoo een omzet van 1,3 miljard dollar, vrijwel gelijk aan dezelfde periode een jaar eerder. Dit leverde een nettowinst op van 166 miljoen dollar, ruimschoots de helft van de 348 miljoen dollar in de laatste maanden van 2013. De lagere winst was onder meer het gevolg van hogere afschrijvingen en reorganisatiekosten.

 

De jaaromzet was met 4,6 miljard dollar een fractie lager dan de 4,7 miljard dollar over 2013. De jaarwinst steeg evenwel van 1,4 miljard jaar 7,5 miljard dollar, wat vooral te danken was aan de beursgang van het Chinese Alibaba.

 

Het resterende belang in Alibaba, in totaal 384 miljoen aandelen, zal worden afgesplitst in een nieuwe zelfstandige beursgenoteerde entiteit, zo maakte Yahoo vandaag bekend.

 

In de elektronische handel nabeurs koerste Yahoo ruim 7 procent hoger nadat het fonds in de reguliere handel bijna 3 procent lager sloot.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.