Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevige verliezen op Wall Street dreigen

Stevige verliezen op Wall Street dreigen
27 jan 2015 om 21:30

Wall Street stevent af op een flink lager slot na teleurstellende bedrijfscijfers, die niet konden worden gecompenseerd door verschillende meevallende macro-economische cijfers.

 

Ruim een half uur voor het sluiten van de handel noteerde de Dow Jones index 1,5 procent lager. De breder samengestelde S&P500 index wist het verlies te beperken tot 0,8 procent, terwijl de Nasdaq index 1,6 procent prijsgaf.

 

"De bedrijfscijfers roepen twijfel op", aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus, wijzend op de hoge waarderingen die momenteel op de beurzen gelden. Waarderingen moeten wel gerechtvaardigd zijn, zo stelde Schutte. Is dit niet het geval en blijft de mondiale economie achter op de verwachtingen dan lijken "winstnemingen gerechtvaardigd".

 

Hoewel de duurzame goederen in december flink daalden en ook de huizenprijzen in de grootst steden onder druk stonden, steeg het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten deze maand naar het hoogste niveau sinds de zomer van 2007. Verder nam de verkoop van nieuwe woningen in de laatste maand van 2014 met dubbele cijfers toe en groeide de Amerikaanse dienstensector in een hoger tempo.

 

Goud won ruim een procent en olie koerste circa 2 procent in het groen. De euro/dollar werd dinsdag circa 1,5 procent hoger verhandeld op 1,1372.

 

Menig bedrijf dat de cijfers over het afgelopen kwartaal publiceerde, wees op de dure dollar die voor druk op de resultaten zorgde. Zo meende Procter & Gamble dat wisselkoersen een negatieve impact hadden van 5 procent op de omzet. De concurrent van Unilever zal vermoedelijk tegen de 4 procent lager eindigen.

 

Vooral Caterpillar en Microsoft hadden het vandaag zwaar te verduren en lijken respectievelijk 7 en 9 procent lager te sluiten na teleurstellende kwartaalcijfers en dito vooruitzichten.

 

Nabeurs staan de kwartaalresultaten van AT&T, Yahoo! en Apple nog op de rol. Vooral deze laatste cijfers zullen nauwlettend worden gevolgd en mogelijk voor wat verlichting zorgen op woensdag.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.