Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak licht lager in kalme handel

Beursupdate: Damrak licht lager in kalme handel
27 jan 2015 om 11:08

De Amsterdamse beurs koerste richting het middaguur met als grootste daler Philips, dat voorbeurs de boeken opende.

 

De AEX verloor 0,4 procent op 457,25 punten. De afgelopen acht handelsdagen sloot de hoofdgraadmeter van het Damrak hoger en de index klom maar liefst ruim 40 punten.

 

Volgens vermogensbeheerder Ed Manie van Mijn-Effecten is de beurs "te hard en te snel opgelopen". De marktvolger plaatste vraagtekens bij de effectiviteit van het aangekondigde opkoopprogramma door de Europese Centrale Bank, concludeerde dat de cijfers van Unilever vorige week en vandaag van Philips tegenvielen en was van mening dat de afwaardering van Rusland naar junk status door Standard & Poor’s maandag de financiële markten nerveus zou moeten maken.

 

Beleggers kijken vandaag met name naar de Verenigde Staten , waar onder meer de S&P/Case Shiller huizenprijzenindex, het consumentenvertrouwen en de voorlopige inkoopmanagersindex voor de dienstensector staan geagendeerd. Voorbeurs openen verder onder meer Caterpillar, Pfizer en Procter & Gamble de boeken, nabeurs is het de beurt aan Apple, AT&T en Yahoo!.

 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen hielden de stijgers en dalers elkaar in evenwicht. Dissonant was Philips, dat na rapportering van cijfers ruim vier procent prijs gaf. ING sprak in een reactie van een tegenvallende kwartaalrapportage en analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers zag aanleiding om het advies te verlagen van Aanbevolen naar Niet Aanbevolen. Versteeg concludeerde dat "Philips achter loopt" en voorziet voor 2015 geen verbetering.

 

Naast Philips koersten indexzwaargewichten ING Groep en Unibail-Rodamco circa een procent lager. Koploper was daarentegen Gemalto met drie procent na de aankondiging van een Braziliaanse opdracht voor veilig mobiel bankieren. Ook oliedienstverleners SBM Offshore en Fugro kleurden groen met winsten van respectievelijk 0,5 en 2,0 procent.

 

In de Midkap (-0,1%) was Fagron de grootste stijger met een winst van 2,5 procent. Uitzender USG People sloot de rijen met een verlies van 2,0 procent.

 

Onder de kleinere fondsen ging Ordina fier aan kop met 16,4 procent na publicatie van de uitkomst van een fraude-onderzoek en nadat De Telegraaf berichtte dat de ICT dienstverlener in de belangstelling zou staan van Europese en Amerikaanse partijen voor een overname, maar mogelijk wordt tegengewerkt door grootaandeelhouder Jan Niessen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.