Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel ING

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel ING
27 jan 2015 om 11:00

Citi Research heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 13,00 naar 14,50 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

 

Analisten van Citi noemden het weer hervatten van de dividenduiterking en de verkoop van de belangen in Voya en NN Group aanjagers voor de koers van ING.

 

Citi verwacht dat ING vanaf medio 2015 weer dividend zal uitkeren, hoewel een aankondiging bij de cijfers over het vierde kwartaal een positieve verrassing zou zijn. De kans hierop is volgens de marktvorsers evenwel klein. Citi rekent voor 2015 op een dividend van 0,45 euro per aandeel.

 

ING heeft nog een belang van 19 procent in Voya en 68 procent in NN Group. De lock-up op deze belangen is inmiddels verlopen. Citi rekent op korte termijn op een verkoop van het belang in de Amerikaanse verzekeraar om hiermee schulden af te lossen en een verdere verlaging van het belang in NN Group in de komende maanden, om vervolgens voor het einde van dit jaar via een spin-off het volledige belang in de Nederlandse verzekeraar van de hand te doen.

 

Op 11 februari komt ING met de cijfers over het vierde kwartaal. Op een rood Damrak leverde ING 1,2 procent in op 11,24 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.