Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager
16 jan 2015 om 14:53

Wall Street gaat een lagere opening tegemoet. Futures op de Dow Jones en S&P500 noteerden ruim een half uur voor de openingszoemer 0,2 procent in het rood, terwijl de Nasdaq 0,4 procent lager uit de startblokken dreigt te komen.

 

Olie wordt vandaag hoger verhandeld. Een vat WTI kost ruim 1,5 procent meer en voor een vat Brent moet bijna 2,5 procent meer worden betaald. Uit het maandrapport van het Internationaal EnergieAgentschap bleek dat het agentschap tekenen ziet die wijzen op een herstel van de olieprijs, hoewel dit nog wel enige tijd op zich zal laten wachten.

 

Goud maakt na een winst van bijna 2 procent op donderdag een pas op de plaats en de euro/dollar wordt 0,4 procent lager verhandeld op 1,1589.

 

Cijfers over de de industriële productie en het consumentenvertrouwen staan voor vanmiddag op de rol. Inmiddels bleek de inflatie in december gedaald naar 0,8 procent. In november was dit nog 1,3 procent. Op maandbasis daalden de prijzen afgelopen maand zelfs met 0,4 procent.

 

"Deze cijfers kunnen de beurzen in beweging zetten. De ontwikkelingen in de Verenigde Staten zijn momenteel minder goed, zowel qua bedrijfs- als macrocijfers", aldus Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

 

Verder kunnen beleggers reageren op de cijfers van Goldman Sachs, nadat Citigroup en Bank of America donderdag teleurstelden en flink aan beurswaarde inleveren.

 

Goldman Sachs zag in het vierde kwartaal zowel de omzet als de winst lager uitkomen. Desondanks zei CEO Lloyd Blankfein gezien de marktomstandigheden tevreden te zijn met de behaalde resultaten. Daarbij verwacht de topman dat de mondiale economie in 2015 aantrekt. Beleggers reageerden negatief op de kwartaalrapportage en het aandeel Goldman Sachs werd in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent lager verhandeld.

 

Intel leek circa 2 procent lager te openen nadat de chipfabrikant donderdag nabeurs met de cijfers over het vierde kwartaal kwam, maar inmiddels ziet het uit dat het fonds licht in de plus van start gaat. Analisten van Nomura bestempelden de resultaten over het afgelopen kwartaal als licht meevallend, maar daar stond volgens de marktvorsers een voorzichtige outlook tegenover.

 

Schlumberger lijkt zonder veel beweging van start te gaan. De oliedienstverlener wist in het vierde kwartaal nog wel meer omzet te boeken, maar zag de winst flink onderuitgaan. Als een verrassing kwam dit voor beleggers niet, aangezien de olieprijs al maandenlang onder druk staat. Daarbij sprak er vertrouwen uit de dividendverhoging met maar liefst 25 procent die Schlumberger aankondigde.

 

Slotstanden

De Dow Jones index leverde donderdag 0,6 procent in op 17.320,71 punten, de breder samengestelde S&P500 index verloor 0,9 procent op 1.992,68 punten en techbeurs Nasdaq eindigde zelfs 1,5 procent lager op 4.570,82 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.