Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING hervat volgen Ballast Nedam met Houden advies

Beursblik: ING hervat volgen Ballast Nedam met Houden advies
8 sep 2014 om 08:25

ING is weer gestart met het volgen van Ballast Nedam met een Houden advies en een koersdoel van 4,00 euro.

 

Enerzijds heeft Ballast Nedam volgens analist Tijs Hollestelle van ING een "indrukwekkende" vooruitgang geboekt met het financieel op orde krijgen van de onderneming, onder meer door de verkoop van onderdelen en het ophalen van 30 miljoen euro aan vers kapitaal via een claimemissie.

 

Daar staat volgens de analist evenwel het "complexe" probleemproject aan de A15 tegenover, dat eind juni een schadepost van 83 miljoen euro voor Ballast Nedam opleverde. Wel verwacht Hollestelle dat de bouwer op termijn een deel van deze schadepost terug kan krijgen van de Nederlandse staat.

 

De nieuwe topman van Ballast Nedam zal volgens ING aanvullende kostenbesparingen doorvoeren en daarbij lijkt een herstel van de Nederlandse markt ingezet, aldus Hollestelle.

 

ING verlaagde verder het koersdoel voor bouwer BAM Groep van 2,40 naar 1,90 euro en liet het advies onveranderd op Houden. De koopaanbeveling voor Heijmans met een koersdoel van 16,30 euro bleef ongewijzigd.

 

Ballast Nedam sloot vrijdag 0,8 procent lager op 3,72 euro. BAM Groep sloot 1,9 procent hoger op 2,11 euro en Heijmans dikte op de laatste handelsdag van de week maar liefst 4,8 procent aan op 11,21 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.