Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

eBay hoger op vlak Wall Street

eBay hoger op vlak Wall Street
30 sep 2014 om 21:43

Wall Street stevent op de laatste handelsdag van september af op een vlak slot. De Dow Jones index dikte 0,1 procent aan op 17.083,48 punten. De S&P500 en Nasdaq index koersten elk minder dan 0,1 procent lager op respectievelijk 1.976,98 en 4.503,89 punten.

 

De steeds sterkere dollar, ook vandaag won de munt aan kracht tegenover bijvoorbeeld de euro, zorgde voor voorzichtigere inschattingen over de winsten van bedrijven die buiten Amerika actief zijn. Economen van KBC voorzien daarbij dat de opmars van de dollar nog wel enige tijd aanhoudt.

 

Een uitblinker op Wall Street was eBay, dat aankondigde betaaldienst PayPal af te zullen splitsen. Beleggers beloonden de plannen van de online marktplaats met een koerswinst van maar liefst 8 procent. Aanjager van de opsplitsing was de activistische aandeelhouder Carl Icahn.

 

In tegenstelling tot eBay had Ford een moeilijke dag. De autobouwer werd 2,5 procent minder waard, nadat het maandag nabeurs een winstwaarschuwing afgaf. Voor morgen staan de autoverkopen van onder meer Ford op de agenda.

 

De macro-economische berichtgeving bood de markt vandaag weinig steun. De Amerikaanse consument bleek deze maand wat aan vertrouwen verloren te hebben. De vertrouwensindex van The Conference Board daalde van 93,4 naar 86,0.

 

Ook de inkoopmanagersindex voor de industrie in de regio Chicago daalde, van 64,3 naar 60,5. Ondanks deze daling sprak het ISM van "nog altijd een robuust" cijfer, dat wees op duidelijk groei van de bedrijvigheid in de industrie.

 

De huizenprijzen in de twintig grootste steden van Amerika lieten daarentegen een stijging van 0,6 procent in juli zien. Dat was evenwel minder dan de stijging van 1,0 procent in juni.

 

Beleggers zullen echter meer aandacht hebben voor de cijfers die later in de week op de agenda staan. Woensdag worden de inkoopmanagersindexen voor de industrie bekend gemaakt en vrijdag volgt ’s werelds belangrijkste macrocijfer, het Amerikaanse banenrapport.

 

Ook hebben beleggers de stille hoop dat de Europese Centrale Bank donderdag met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt, zeker nadat vandaag bleek dat de inflatie in de eurozone weer een stapje terugdeed.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.