Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Google bouwt datacenter in Eemshaven

Google bouwt datacenter in Eemshaven
23 sep 2014 om 11:46

Google gaat een nieuw datacenter bouwen in de Eemshaven in de provincie Groningen. Dit maakte het havenbedrijf Groningen Seaports dinsdag bekend.

De werkzaamheden gaan op korte termijn van start en zoekmachinegigant Google zal de komende  jaren volgens het havenbedrijf meer dan 600 miljoen euro in het project investeren. Een datacenter is een speciaal gebouw met computers waarop online diensten worden gehost, zoals de zoekmachine van Google, Gmail en Google Maps.

Het havenbedrijf rekent er op dat op het hoogtepunt van de bouwfase meer dan 1.000 mensen werkzaam zijn op de bouwplaats. Na de bouw biedt het datacenter werk aan meer dan 150 mensen.

Het nieuwe datacenter zal een aanvulling vormen op de bestaande, door Google gehuurde datacenter-faciliteit in de Eemshaven, die operationeel zal blijven.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.