Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: aanstaande correctie juist koopmoment

TA: aanstaande correctie juist koopmoment
22 sep 2014 om 20:34

De kans op een correctie in de S&P500 Index neemt de komende maanden toe, maar de markt moet dit juist zien als een instapmoment. Dit stelde technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING.

 

"Binnen de stijgende trend van de S&P500 Index neemt het risico op een grotere correctie van 10 procent tot 15 procent de komende maanden toe", aldus Van den Akker, die dan ook van topvorming op de huidige koersniveaus spreekt.

 

De komende twaalf maanden lijkt deze correctie daarmee het volgende instapmoment te gaan worden voor hogere toppen in de S&P500 Index.

 

De ultieme test is volgens Van den Akker evenwel een succesvolle terugtest van de vorige weerstand, inmiddels steun, rond de 1.553 punten. Vervolgens kan de markt zich volgens de technisch analist van ING opmaken voor een "bull markt" die in 2031 tot 2033 pas een belangrijke top neerzet.

 

"Het is bijna onmogelijk om over een dergelijke periode, in de komende achttien tot twintig jaar, een nauwkeurige uitspraak te doen over een koersdoel", aldus Van den Akker, maar de technisch analist houdt wel rekening met een verzesvoudiging vanaf de 1.553 punten. Een dergelijke stijging is volgens de technisch analist in lijn met de stijging uit de periode van 1950 tot 1968.

 

De terugtest van de 1.553 punten, en daarmee de "ultieme" bevestiging van de twintigjarige bull markt, kan volgens Van den Akker evenwel nog jaren op zich wachten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.