Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: `AkzoNobel gepolst voor overname Axalta Coating Systems`

Update: `AkzoNobel gepolst voor overname Axalta Coating Systems`
2 sep 2014 om 09:52

AkzoNobel is gepolst voor een overname van verfproducent Axalta Coating Systems van Carlyle Group. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van drie bronnen.

 

De overname van de Amerikaanse verfproducent voor de auto-industrie zou zo’n 7 miljard dollar moeten kosten. Carlyle Group kreeg Axalta in februari 2013 in handen voor een bedrag van 4,9 miljard dollar.

 

Axalta is gespecialiseerd in coatings voor auto’s en levert onder meer aan General Motors en Daimlers Mercedes Benz.

 

Naast AkzoNobel zou volgens Bloomberg ook het Amerikaanse Sherwin-Williams mogelijk interesse hebben in Axalta.

 

Analisten van KBC Securities en Theodoor Gilissen Bankiers gepolst door ABM Financial News zien het niet snel tot een overname van Axalta door AkzoNobel komen.

 

Analisten van beide banken wezen op de kostenbesparingen die AkzoNobel wil realiseren en de focus op het vergroten van de efficiëntie. Een grote overname kost volgens Theodoor Gilissen daarbij jaren om goed te integreren. Daarnaast kijkt AkzoNobel volgens Theodoor Gilissen meer naar de groeimogelijkheden in Azië dan in Amerika.

 

Een overname van 7 miljard dollar zou verder volgens KBC Securities een stevige aanslag zijn op de balans van AkzoNobel.

 

Als alternatief voor een verkoop werkt Carlyle ook aan een beursgang van Axalta, voor in eerste instantie circa 1 miljard dollar. Citigroup en Goldman Sachs begeleiden deze beursgang.

 

KBC Securities heeft een Accumuleren advies op AkzoNobel en Theodoor Gilissen heeft het fonds op Aanbevolen staan. Op een licht groen Damrak koerste AkzoNobel dinsdag 0m1 procent hoger op 53,66 euro.

 

Update: om meer informatie en reactie analisten toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.