Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak zet opmars voort

Damrak zet opmars voort
2 sep 2014 om 08:32

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag hoger van start nadat Wall Street maandag de deuren gesloten hield en een positief sentiment vanochtend de Aziatische aandelenmarkten beheerste.

Futures op de AEX wijzen ruim een half uur voor de start van de handel op een hogere opening van krap een punt. Maandag sloot de hoofdgraadmeter van het Damrak circa 6 punten onder het jaarrecord.

"De Amerikaanse markten [waren] gisteren grotendeels gesloten en Azië [noteert] op dit moment hoger en daarmee een licht hogere opening verwacht in Amsterdam", aldus vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers.

Het sentiment in Japan, waar exporteurs profiteerden van een zwakkere yen, was vanochtend positief. De munt daalde ten opzichte van de dollar naar het laagste niveau van dit jaar en de Nikkei index won circa anderhalf procent. Ook de Shanghai Composite index koerste overtuigend hoger terwijl de Indiase hoofdgraadmeter Nifty 50 zelfs wist te sluiten op een all time high.

Vanmiddag kijken beleggers uit naar de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie. Deze index wees maandag voor zowel de eurozone als voor China op een groeivertraging.

Daarnaast kijken beleggers later deze week uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag, dat geldt als ’s werelds belangrijkste macrocijfer.


Bedrijfsnieuws


AkzoNobel
zou volgens persbureau Bloomberg gepolst zijn voor een overname van verfproducent Axalta Coating Systems. De overname zou circa 7 miljard dollar kosten. Theodoor Gilissen Bankiers ziet het niet zo snel tot een overname komen. AkzoNobel focust zich volgens analist Joost van Beek op Azie en is juist bezig de kosten te verlagen. Een grote overname kost juist weer jaren om te integreren, aldus de analist.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 17.098,45 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 index 0,3 procent bijschreef op 2.003,37 punten. De Nasdaq sloot een half procent hoger op 4.580,27 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.