Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX nadert jaarrecord

Beursupdate: AEX nadert jaarrecord
2 sep 2014 om 12:00

De Amsterdamse beurs koerste richting lunchtijd hoger onder aanvoering van onder meer Randstad en Fugro.

De AEX index won circa 0,3 procent op 415,40 punten en is op weg richting een nieuwe jaarrecord. In Europa was de Duitse DAX index een van de koplopers met een winst van krap een procent. Futures op Wall Street wijzen inmiddels op een hogere opening vanmiddag van ongeveer een kwart procent nadat de beurzen in Amerika maandag nog gesloten vanwege Labor Day.

"De beurs ligt er aardig bij en krijgt waarschijnlijk bij de start van de nieuwe maand een impuls door de maandinflow die moet worden belegd", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO, die benadrukte dat met name dollargevoelige aandelen "het goed doen".

Over de vooruitzichten op de langere termijn is de handelaar terughoudend gestemd. "Gelet op de groeicijfers in de opkomende markten en in Amerika lijkt het voor de hand te liggen dat vermogensbeheerders geld weghalen uit Europa", aldus Bonsee.

De beursagenda is vandaag vrij leeg. Beleggers kijken wel uit naar de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie, die de markt in beweging kan brengen. Later deze week verplaatst de aandacht zich naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag, dat geldt als ’s werelds belangrijkste macrocijfer.

Stijgers en dalers

Onder de overwegend groengekleurde hoofdfondsen was Randstad de grootste stijger met een winst van ruim twee procent. Eerder vanochtend werd bekend dat de Nederlandse uitzendmarkt in een hoger tempo groeide in de afgelopen weken. Fugro won 2,7 procent, ondanks dat grootaandeelhouder Gert-Jan Kramer opnieuw stukken in de bodemonderzoeker verkocht.

 
De financiële waarden lagen er dinsdag ook goed bij. ING Groep won 1,2 procent nadat JPMorgan het fonds op een lijst voor favorieten Europese aandelen plaatste. Aegon koerste 1,3 procent hoger na positieve analistenrapporten van Deutsche Bank en Bank of America.

 
Zwaargewicht Royal Dutch Shell verloor daarentegen ruim een half procent nadat het maandag nog op een jaarrecord sloot.

De Midkap index koerste bijna een half procent hoger onder aanvoering van BAM Groep dat ruim 5 procent wist te stijgen nadat Rabobank het koopadvies voor de bouwer herhaalde. "Some trouble, but can double", aldus de analisten van Rabobank over de kansen voor een belegging in BAM. Uitzender USG People won bijna 3 procent en Air France-KLM en Imtech dikten meer dan 2 procent in beurswaarde aan. Negatieve uitschieter was Aperam met een verlies van 2,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.