Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit op recordniveau ondanks gemengde macrocijfers

Wall Street sluit op recordniveau ondanks gemengde macrocijfers
18 sep 2014 om 22:03

Wall Street is donderdag op een recordniveau gesloten na het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag en gemengde macro-economische cijfers donderdag. De Dow Jones index en de S&P500 index sloten op het hoogste niveau ooit.

De Dow Jones Index sloot 0,6 procent hoger op 17.266,06 punten, waar de breder samengestelde S&P500 een half procent won op 2.011,39 punten. Techbeurs Nasdaq boekte een koerswinst van 0,7 procent op 4.593,43 punten.

Het rentebesluit van de Federal Reserve en de toelichting daarop door voorzitter Janet Yellen galmde donderdag na op Wall Street. Analisten reageerden overwegend positief op het herhalen van de verwachting door de Fed dat de rente nog aanzienlijke tijd (considerable time) laag wordt gehouden, terwijl anderzijds de renteprognose juist opwaarts werd bijgesteld.

Gemengde macrocijfers

Voorbeurs bleken de wekelijkse steunaanvragen met maar liefst met 36.000 gedaald naar 280.000. Minder positief was de daling van het aantal in aanbouw genomen woningen en vergunningen met respectievelijk 14,4 en 5,6 procent op maandbasis.

 
Het cijfer over de arbeidsmarkt noemde vermogensbeheerder Jan-Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer "sterk meevallend", terwijl de huizenmarkt juist "zeer tegenviel".

Na de openingsgong bleek daarnaast dat de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia in de komende periode naar verwachting zal  blijven toenemen. De Philly Fed index daalde weliswaar van 28,0 in augustus, de hoogste stand sinds maart 2011, naar 22,5 in september, maar een positieve stand betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht.

Nabeurs krijgen beleggers inzicht voor welk bedrag de aandelen van de Chinese e-commerce gigant Alibaba morgen een notering krijgen op de New York Stock Exchange. Naar verwachting zal sprake zijn van de grootste beursgang ooit.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.