Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak koerst over een breed front lager

Beursupdate: Damrak koerst over een breed front lager
16 sep 2014 om 11:38

De Amsterdamse beurs koerste dinsdag richting het middaguur in lijn met de Europese hoofdbeurzen over een breed front lager.

De AEX index noteerde 0,4 procent in het rood op 416,20 punten, terwijl de Midkap zelfs 1,2 procent prijs gaf. De Europese hoofdbeurzen koersten gemiddeld een half procent lager. Amerikaanse futures wezen verder op een licht lagere opening op Wall Street vanmiddag.

"Het sentiment is aan de voorzichtige kant in aanloop naar de bijeenkomst van de Federal Reserve woensdag", aldus handelaar Serge Enneman van ABN AMRO.

"De markt rekent er op dat de Fed een verklaring zal uitgeven waaruit naar voren komt dat de rente eerder wordt verhoogd dan voorheen aangenomen", aldus Enneman, die verwacht dat deze vlottere renteverhoging tijdelijk druk zal zetten op de markt.

In Duitsland bleek vanochtend de toonaangevende ZEW index voor het vertrouwen in de Duitse economie in het komende half jaar voor de negende opeenvolgende maand te zijn gedaald. De daling van 8,6 in augustus naar 6,9 deze maand was echter minder scherp dan voorzien.

Vanmiddag krijgen beleggers nog inzicht in de ontwikkeling van de Amerikaanse producentenprijzen. Woensdag kijken beleggers naar de Amerikaanse centrale bank, terwijl donderdag de Schotten zich uitspreken over een eventuele afscheiding van het Verenigd Koninkrijk.

Stijgers en dalers

Onder de roodgekleurde hoofdfondsen was Gemalto met anderhalf procent de grootste daler. Analisten van Morgan Stanley voorzien winstdruk voor het Franse digitale beveiligingsbedrijf en wezen op de bedreigingen voor de near field communication technologie van Gemalto. Ook Randstad en Corio gaven circa anderhalf procent prijs. Alleen Ahold en Royal Dutch Shell noteerden in het groen met een bescheiden winst van enkele tienden van een procent.

Oliedienstverlener SBM Offshore koerste aanvankelijk hoger na het winnen van een opdracht van Noble Energy met een waarde van 400 miljoen dollar en een looptijd van 10 jaar. Richting het middaguur verdampte de winst echter en koerste het aandeel onveranderd.

In de Midkap werden onder meer Arcadis en ASM International van de hand gedaan met verliezen van meer dan twee procent. Grootste dalers waren evenwel Air France-KLM, na een koersdoelverlaging door Rabobank, en Arseus met verliezen van circa vier procent.

Ten Cate was een postieve uitschieter met een koerswinst van twee procent na een initieel koopadvies door Kepler Cheuvreux met een koersdoel van 26,00 euro. Volgens analist Peter Olofsen "keert het tij" voor TenCate nu na twee uitdagende jaren het Almelose bedrijf weer is teruggekeerd naar een positieve autonome omzetgroei.

In de AScX (-0,4%) verloren Galapagos, TMG en Ordina circa twee procent. Value8 was met een stijging van twee procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.