Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Delta Lloyd laat overname SNS Reaal schieten

Beursblik: Delta Lloyd laat overname SNS Reaal schieten
16 sep 2014 om 09:02

De kans dat Delta Lloyd onder leiding van nieuwe topman Hans van der Noordaa het voormalige SNS Reaal overneemt, is klein. Dit stelde analist Cor Kluis van Rabobank.

 

Het is in de ogen van Kluis niet logisch om als nieuwe CEO direct te starten met een grote integratie. Kluis vermoedt dat Delta Lloyd alleen interesse heeft in SNS Reaal, tegenwoordig bekend als Vivat, als de prijs laag is en de juridische risico’s goed zijn afgeschermd. Rabobank rekent er daarom nog altijd op dat ASR Vivat overneemt.

 

Delta Lloyd kondigde vandaag aan dat Van der Noordaa per 2015 het stokje overneemt van CEO Niek Hoek. Kluis liet zich positief uit over de nieuwe bestuursvoorzitter. De analist wees op de commerciële expertise van Van der Noordaa en zijn ervaring in de verzekeringssector.

 

Daarnaast is de nieuwe CEO volgens Kluis charismatisch, in staat om te gaan met een multi channel beleid en van Nederlandse origine. Dit laatste is volgens de analist van Rabobank van belang in verband met de relatie met de Nederlandse toezichthouders en dat de grote klanten van Delta Lloyd Nederlandse pensioenfondsen zijn.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.