Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street wacht op Federal Reserve

Wall Street wacht op Federal Reserve
15 sep 2014 om 22:11

De Amerikaanse beurzen zijn maandag verdeeld gesloten in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week.

 

De S&P 500 index noteerde 0,1 procent lager op 1.984,13 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent naar 17.031,14 punten en de Nasdaq verloor 1,1 procent aan waarde en sloot daarmee op 4.518,90 punten.

 

De komende week zal in het teken staan van het Schotse referendum over onafhankelijkheid aanstaande donderdag en het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. Beleggers zijn volgens analisten van Rabobank vooral geïnteresseerd in de nieuwe economische ramingen en nieuwe aanwijzingen over de eerste renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank.

 

Beleggers kregen maandag een tegenvaller te verwerken met de industriële productie. De productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven nam in augustus op maandbasis af met 0,1 procent na een groei van 0,2 procent in juli.

 

Verder verlaagde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling de groeiverwachtingen voor de Verenigde Staten van 2,6 procent voor 2014 naar 2,1 procent en voor 2015 van 3,5 naar 3,1 procent. Voornaamste kritiekpunt van de OESO was evenwel gericht op de eurozone en in het bijzonder de Europese Centrale Bank, dat in meer monetaire steun moet voorzien, gelet op de lage groeiverwachtingen en het risico op deflatie. De onlangs aangekondigde maatregelen zijn daarbij "welkom", maar zogenoemde kwantitatieve verruiming, ofwel ‘QE’, zou volgens de Parijse denktank gerechtvaardigd zijn.

 

Daar stond tegenover dat de marktomstandigheden voor de industrie in de Amerikaanse deelstaat New York in september in een beduidend hoger tempo verbeterden ten opzichte van de voorgaande maand. De Empire State Index steeg van 14,7 naar 27,5, de hoogste stand in jaren.

 

Bedrijfsnieuws

Radioshack trok op Wall Street alle aandacht met een plus van liefst 16,5 procent. De Amerikaanse keten van consumentenelektronica benoemde Holly Etlin als tijdelijke opvolger voor de functie van financieel directeur na het opstappen van John Feray omwille van persoonlijke redenen.

 

Daarnaast presteerde brouwer Molson Coors met een plus van bijna zes procent sterk, in navolging van overnamespeculatie onder de Europese bierbrouwers AB InBev, SABMiller en Heineken.

 

América Móvil steeg 1,7 procent na berichtgeving van persbureau Bloomberg dat het telecombedrijf onder meer de Amerikaanse sectorgenoot AT&T heeft benaderd om over een verkoop van bezittingen langs de Mexicaanse oostkust te praten voor een bedrag van circa 17,5 miljard dollar. AT&T sloot 0,6 procent in het groen.

 

Tegen de forse winsten stonden verliezen voor technologiefondsen. LinkedIn en Twitter verloren 7,6 en 5,2 procent, Netflix en Facebook 4,0 en 3,7 procent, terwijl Tesla Motors liefst 9,1 procent lager afvlagde.

 

Microsoft besloot de dag met een verlies van een procent. Het softwarebedrijf kondigde de overname van de Zweedse spelletjesmaker Mojang aan voor 2,5 miljard dollar. Yahoo! zag het groen op de borden bij opening van de markten verdwijnen en sloot 0,8 procent lager. Het Chinese Alibaba, waar Yahoo! een fors belang in heeft, zou volgens bronnen tegenover Bloomberg de bandbreedte van de prijsvork bij de beursgang van aanstaande vrijdag willen verhogen vanwege de grote belangstelling.

 

De neerwaarts gerichte koersen onder technologiefondsen bleven Apple met een min van 0,1 procent relatief bespaard. Het technologiebedrijf ontving een record aantal bestellingen voor de twee versies van de nieuwe iPhone 6. In de eerste 24 uur dat de nieuwe exemplaren konden worden gereserveerd, werden er volgens Apple in totaal meer dan 4 miljoen toestellen besteld, volgens CEO Tim Cook een nieuw record.

 

Nucor kondigde voorbeurs aan voor 770 miljoen dollar Gallatin Steel te kopen van ArcelorMittal en Gerdau Steel. Het staalbedrijf begon met een plus van 0,7 procent aan de nieuwe handelsweek.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.