Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Beursgenoteerde bouwbedrijven kunnen niet zelfstandig door`

`Beursgenoteerde bouwbedrijven kunnen niet zelfstandig door`
11 sep 2014 om 07:55

De Nederlandse beursgenoteerde bouwbedrijven zijn niet in staat om zelfstandig te overleven, waardoor een consolidatiegolf te verwachten valt. Dit zei CEO Erik van der Noordaa van Ballast Nedam donderdag tegenover de Telegraaf.

De topman constateerde dat "geen van de grote bouwers fatsoenlijk winst maakt" en er sprake is van "een zeer marginale business". Door een consolidatie daalt volgens Van der Noordaa het aanbod waarna er "gezondere prijzen" ontstaan. "Wij vragen niet om exorbitante marges, maar wij willen wel in staat zijn risico’s te overleven", aldus de topman van de geplaagde bouwer.

Of Ballast Nedam zelf een overnameprooi is, daarover liet Van der Noordaa zich tegenover de Telegraaf niet uit.

Over de vooruitzichten in de sector was Van der Noordaa somber gestemd. "Het gaat niet beter, het gaat iets minder slecht", aldus de topman. Door de zware concurrentie worden bouwbedrijven volgens de CEO van Ballast Nedam gedwongen verkeerde strategische keuzes te maken. Ballast Nedam legde zich onder meer toe op de verbreding van de A15 bij Rotterdam waar de bouwer flink op heeft moeten afboeken, terwijl het project nog niet eens af is.

Ballast Nedam sloot woensdag 0,3 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.