Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: consolidatie in bouwsector niet de oplossing

Beursblik: consolidatie in bouwsector niet de oplossing
11 sep 2014 om 12:40

Een consolidatie in de bouwsector is niet de oplossing voor de lage winstgevendheid van de bouwers. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News in reactie op de verwachting van de topman van Ballast Nedam dat zich een consolidatiegolf aandient in de bouwsector.

 

"Het probleem is dat er geen goede screening wordt gedaan bij grote projecten", aldus Van Beek. Dit is volgens de analist een groter probleem dan het gebrek aan schaalgrootte in de sector.

 

Bouwers moeten zich volgens de analist dan ook meer focussen op het grip krijgen op de uitvoering van grote projecten.

 

Een mogelijkheid is dat bouwbedrijven besluiten om zich te gaan specialiseren, zo stelde Van Beek, maar ook nieuwe samenwerkingen bij het aannemen en uitvoeren van grote projecten zoals op het gebied van publiek-private-samenwerking behoren volgens de analist tot de mogelijkheden.

 

Van Beek houdt rekening met overnames van gespecialiseerde ondernemingen door bouwers om zich op deelgebieden te versterken.

 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een speculatief Aanbevolen advies op BAM Groep met een koersdoel van 3,00 euro. Heijmans en Ballast Nedam zijn niet aanbevolen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.