Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zwarte cijfers voor Royal Delft

Zwarte cijfers voor Royal Delft
29 aug 2014 om 09:02

Royal Delft Group heeft het afgelopen halfjaar de omzet fors zien stijgen waardoor een verlies werd omgebogen naar winst. Dit maakt de producent van onder meer handgemaakt sieraardewerk vrijdag voorbeurs bekend.

Royal Delft rapporteerde een omzetstijging op jaarbasis van 19,6 procent tot 11,3 miljoen euro. Dit resulteerde in een nettowinst van 114.000 euro. Vorig jaar leed de producent in de eerste zes maanden van het jaar nog een verlies van 245.000 euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg afgelopen halfjaar 295.000 duizend euro, tegenover een verlies van 171.000 euro een jaar geleden.

De aantrekkende resultaten waren onder meer te danken aan de toegenomen omzet van de consumentenmerken van BK Cookware, dit was goed voor een plus van 29 procent, en de toegenomen activiteiten van Royal Delft, wat een plus van 7 procent opleverde.

Bestuursvoorzitter Henk Schouten wees in een verklaring onder meer op de toenemende populariteit van de Royal Delft Experience bij toeristen en de groei van de activiteiten met kookgerei in China.

Gelet op de onzekere marktomstandigheden gaf Royal Delft geen outlook voor 2014 af. "Het blijvend lage consumentenvertrouwen […] blijft druk leggen op de bestedingen van consumenten en bedrijven", aldus de producent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.