Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetdruk voor Source

Omzetdruk voor Source
29 aug 2014 om 15:12

Source heeft de omzet in de eerste jaarhelft onder druk zien staan, maar liet zich positief uit voor de tweede helft van dit jaar. Dit bleek uit de halfjaarcijfers van de zakelijke dienstverlener op het vlak van onder meer contracting.

 

Source zag de netto omzet in de eerste jaarhelft op jaarbasis dalen van 5,7 miljoen naar 4,9 miljoen euro, waarbij de bruto facturatiewaarde met circa 10 miljoen euro daalde tot 89,7 miljoen euro.

 

De gedaalde facturatiewaarde schreef Source onder meer toe aan een langere aanloop bij de implementatie van een groot contract en het afscheid van een aantal klanten met een beperkte marge.

 

Het bedrijfsresultaat steeg van 254.000 euro negatief naar 124.000 euro positief. Het resultaat na belastingen was evenwel nog altijd 197.000 euro negatief, hetgeen beter was dan de 358.000 euro verlies die een jaar eerder werd geleden.

 

Voor de tweede helft van 2014 verwacht Source dat de "positieve lijn" zich doorzet. Daarbij zullen een combinatie van "commerciële inspanningen en kostenreducties een positief effect" hebben op de omzet en de winstgevendheid.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.