Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer winst voor ForFarmers

Meer winst voor ForFarmers
29 aug 2014 om 09:29

ForFarmers heeft over de eerste helft van dit jaar de winst zien stijgen, ondanks een afname van de omzet. Dit meldde de onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij.

 

Het bedrijfsresultaat steeg in de eerste zes maanden van 2014 met maar liefst een derde op jaarbasis tot 27,2 miljoen euro en onder de streep restte een 21 procent hogere nettowinst van 18,8 miljoen euro. Dit was onder meer te danken aan een eenmalige bate van 1,6 miljoen euro vanwege de verkoop van het minderheidsbelang in Agrovision.

 

Daarentegen viel de omzet in de afgelopen zes maanden juist terug met 9 procent tot 1,25 miljard euro. Deze omzetdaling was volgens CEO Yoram Knoop te wijten aan lagere grondstofprijzen, die zijn doorgegeven aan de klant.

 

Voor de tweede helft van dit jaar rekent ForFarmers op aanhoudende volatiele grondstofprijzen. Daarbij rekent de onderneming op een omzetdaling in de tweede jaarhelft, waardoor de omzet over heel 2014 lager zal uitkomen dan in 2013.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.