Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht hogere opening op Wall Street

Licht hogere opening op Wall Street
29 aug 2014 om 14:52

Wall Street gaat een licht hogere opening tegemoet in aanloop naar een lang weekend. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden ruim een half uur voor opening tot 0,2 procent in het groen.

 

"Het belooft een heel rustige dag te worden", aldus handelaar Tycho Schaaf van online broker Lynx.

 

Schaaf rekent op een positieve handelssessie met een hoger slot en een eindstand voor de S&P500 boven de 2.000 punten, maar waarschuwde wel om de situatie in Oekraïne goed in de gaten te houden.

 

Een verdere escalatie van het conflict tussen Oekraïne en Rusland kan de beurzen in korte tijd naar beneden trekken, aldus de handelaar van Lynx.

 

Voorbeurs bleken de uitgaven van Amerikanen in juli met 0,1 procent gedaald. De inkomens stegen in die maand met 0,2 procent.  De spaarquote steeg afgelopen maand van 5,4 procent naar 5,7 procent.

 

Consumentenuitgaven zijn goed voor grofweg twee derde van de nationale bestedingen, en daardoor de motor van de Amerikaanse economie.

 

Later vanmiddag volgen de Chicago inkoopmanagersindex en het consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan nog.

 

Maandag is Wall Street gesloten vanwege Labor day.

 

Slotstanden

De Dow Jones Index sloot donderdag 0,3 procent lager op 17.079,57 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 0,2 procent prijs gaf op 1.996,74 punten. De Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 4.557,69 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.