Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eindsprint zet AEX in het groen

Eindsprint zet AEX in het groen
29 aug 2014 om 17:49

De Amsterdamse beurs is vrijdag met winst gesloten na een rustig verlopen handelssessie. De AEX steeg 0,2 procent tot 413,13 punten na een eindsprint in het laatste uurtje van de handel. Ook elders in Europa bleven de beurzen dichtbij huis.

 

"Een gebrek aan nieuws", aldus vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB over de rust op het Damrak.

 

De markt is volgens Westerterp in afwachting van wat september zal brengen, nadat de AEX augustus afsloot met bijna 1,5 procent winst. Het eerste belangrijke moment daarin is volgens de vermogensbeheerder het rentebesluit van de Europese Centrale Bank aanstaande donderdag.

 

Westerterp acht de kans het grootst dat de ECB de bazooka niet te voorschijn haalt. Mocht dit evenwel toch gebeuren dan kan de beurs een flink sprong maken, zo voorspelde de vermogensbeheerder.

 

Maandag houdt Wall Street de deuren gesloten vanwege Labor day.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden 18 fondsen hoger verhandeld tegenover 7 fondsen lager. De grootste stijger was KPN met een dagwinst van 1,7 procent nadat Brussel definitief akkoord ging met de verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland.

 

Ook Randstad had de wind in de zeilen en koerste 1,5 procent hoger. De koerswinst van de uitzender was volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten te danken aan een adviesverhoging door RBC.

 

De grootste daler was OCI met een verlies van 2,8 procent. Sinds de halfjaarcijfers medio deze week staat het van origine Egyptische bedrijf onder druk op het Damrak. Gemalto leverde 1,7 procent in en net als bij OCI gold dat na de halfjaarcijfers er druk kwam op de koers van het fonds.

 

In de AMX blonk TomTom uit met een dagwinst van 2,2 procent. Een directe aanleiding voor de koerswinst ontbrak. Vastgoedfonds NSI dikte 1,4 procent aan.

 

De grootste dalers waren de volatiele fondsen Air France-KLM en PostNL met respectievelijk 1,8 en 1,4 procent verlies. Eurocommercial Properties verloor 0,9 procent nadat het vastgoedfonds met de jaarcijfers kwam. Het vastgoedfonds rapporteerde een licht hoger direct resultaat. Analisten van Société Générale waren vooral te spreken over de dividendverhoging door het vastgoedfonds.

 

Het lokaal genoteerde HAL Trust profiteerde met een plus van een procent van de halfjaarcijfers die het donderdag nabeurs bekend maakte. Daarbij merkte het investeringsvehikel op GrandVision op zijn vroegst in november dit jaar naar de beurs te brengen. Analisten schatten de waarde van GrandVision op ruim 5 miljard euro.

 

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street licht in het groen. De Dow Jones Index handelde vlak op 17.080,21 punten. De breder samengestelde S&P500 Index dikte 0,2 procent aan op precies 2.000,00 punten. Techbeurs Nasdaq werd 0,4 procent hoger verhandeld op 4.577,07 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.