Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goede week op Damrak

Goede week op Damrak
23 aug 2014 om 11:28

De Amsterdamse beurs heeft een goede week achter de rug waarin de AEX een mooie koerswinst boekte.

 

De geopolitieke zorgen namen in de afgelopen dagen wat af, terwijl de speeches in het Amerikaanse Jackson Hole van centraal bankiers Janet Yellen van de Federal Reserve vrijdag kort voor het sluiten van de handel en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank nabeurs weinig vuurwerk boden.
"Een herhaling van zetten", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank over de speech van Yellen.

 

Ook de gehoopte aankondiging door Draghi van nieuwe stimuleringsmaatregelen bleef uit. Wel riep de centraal bankier sterke Europese landen op om meer te doen en herhaalde daarbij dat de ECB klaar staat om in actie te komen met onconventionele maatregelen als dit nodig blijkt.

 

De AEX won afgelopen week 2,3 procent op 404,48 punten. De grootste stijger onder de hoofdfondsen was SBM Offshore met een weekwinst van meer dan 11 procent, gevolgd door Heineken met 8,4 procent. De bierbrouwer profiteerde van de goed ontvangen kwartaalcijfers, die de nodige advies- en koersdoelverhogingen opleverden.

 

Van de 25 hoofdfondsen leverden er slechts twee in. Fugro werd 0,1 procent minder waard en Ahold eindigde 1,2 procent in het rood. In tegenstelling tot Heineken werden de kwartaalcijfers van Ahold niet goed ontvangen. Analisten kwalificeerden de cijfers als teleurstellend.

 

In de AMX waren het Vopak en BAM Groep die de aandacht trokken. Vopak koerste maar liefst 14 procent hoger na de halfjaarcijfers. Na enkele teleurstellingen op rij, waren de cijfers ditmaal conform verwachting en verhoogde het opslagbedrijf de outlook voor dit jaar zelfs licht.

 

Tegenover de koerswinst van Vopak stond een verlies van 14 procent van BAM Groep. De koersval was vooral te danken aan een negatief analistenrapport van Kempen. Analist Teun Teeuwisse zette daags voor de halfjaarcijfers een verkoopaanbeveling op de bouwer met een koersdoel van 0,50 euro. De halfjaarcijfers en het opstappen van CEO Nico de Vries van BAM konden het tij niet keren en het fonds leverde nog meer in.

 

Theodoor Gilissen Bankiers liet na de cijfers weten vertrouwen te houden in BAM en zette een speculatief Aanbevolen advies op het fonds. Analist Joost van Beek ziet het niet tot een aandelenemissie komen en verwacht dat BAM binnen de bankconvenanten blijft.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.