Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Fed krijgt doelen in vizier`

`Fed krijgt doelen in vizier`
22 aug 2014 om 16:24

De Amerikaanse economie komt dichter in de buurt van de doelstellingen van de Federal Reserve op het vlak van prijsstabiliteit en maximale werkgelegenheid. Dit zei voorzitter Janet Yellen tijdens haar speech in Jackson Hole in het Amerikaanse Wyoming.

 

Vanwege het naderen van de doelen wordt ook het moment van het terugdraaien van de "buitengewone" stimuleringen steeds meer een onderwerp van gesprek binnen de Fed, aldus Yellen.

 

Indien de werkgelegenheid zich sterker blijft ontwikkelen dan voorzien of de inflatie sneller dan verwacht stijgt dan kan dit volgens Yellen resulteren in een eerdere renteverhoging.

 

De centraal bankier stelde evenwel ook dat als de economie zich teleurstellend ontwikkelt en de doelen langzamer in zicht komen dan voorzien, dat de Fed dan meer zal blijven stimuleren dan nu voorzien.

 

Yellen herhaalde dan ook dat het monetaire beleid van de Fed niet in steen gebeiteld is.

 

Yellen wees in haar speech onder meer op de een daling van de werkloosheid van dubbele cijfers eind 2009 naar 6,2 procent afgelopen maand als bewijs voor de geboekte vooruitgang. De arbeidsmarkt is volgens de Fed evenwel nog niet daar waar deze zijn moet.

 

Wall Street reageerde nauwelijks op de woorden van Yellen en bleef rond de slotstanden van donderdag bewegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.