Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevige koersuitschieters op vlak Damrak

Stevige koersuitschieters op vlak Damrak
20 aug 2014 om 17:49

De Amsterdamse beurs is woensdag vlak gesloten, terwijl er op fondsniveau het nodige koersgeweld was. Kwartaalcijfers van Heineken en Vopak kregen de handen van beleggers op elkaar, terwijl een negatief analistenrapport de koers van BAM Groep flink onder druk zette.

 

De AEX sloot onveranderd op 403,32 punten. De Franse beurs leverde 0,3 procent in en de Duitse beurs eindigde 0,2 procent in het rood.

 

"Vlees noch vis", aldus beleggingsadviseur Maurice Mureau van Merit Capital. De consolidatie van de Amsterdamse hoofdgraadmeter schreef Mureau toe aan "het rustige wereldnieuws".

 

Louter in de fondsen waar nieuws over was, was er vuurwerk, en voor de rest bleef het volgens de beleggingsadviseur van Merit Capital een kwestie van "centenwerk".

 

Voor vanavond staan nog de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve op de agenda. Evenals Mureau verwacht analist Christopher Ho van AFS niet veel vuurwerk. Toch zal de markt de notulen nauwkeurig doornemen op hints over een eventuele aanstaande renteverhoging.

 

Vanaf morgen zullen de ogen vervolgens gericht zijn op het Amerikaanse plaatsje Jackson Hole, waar een groot aantal centrale bankiers en economen bijeen komen om van gedachten te wisselen.

 

Stijgers en dalers

In de AEX ging Heineken aan kop nadat de kwartaalcijfers van de brouwer de verwachtingen overtroffen. "Goede halfjaarcijfers" in combinatie met een "fraaie winstprognose", aldus analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. KBC Securities zette na de kwartaalcijfers een koopaanbeveling op de brouwer. Heineken werd 8,3 procent meer waard.

 

Verder hadden oliedienstverleners Fugro en SBM Offshore de wind in de rug. De twee fondsen wonnen respectievelijk 2,6 en 2,3 procent. Fugro profiteerde daarbij van de melding dat het indirect een winstbelang houdt in een grote olievondst voor de kust van Australië. Analist André Mulder van Kepler Cheuvreux schatte de waarde van het belang op enkele miljoenen euro’s.

 

De grootste daler was Ahold, dat donderdag voorbeurs met naar de verwachting van analisten weinig spectaculaire kwartaalcijfers komt, met een koersverlies van 1,2 procent.

 

In de Midkap won Vopak 13,5 procent. De halfjaarcijfers waren volgens analisten van JPMorgan Cazenove in lijn met de verwachtingen en daarbij werd de outlook voor dit jaar licht opwaarts bijgesteld. Mureau wees er verder op dat het fonds het afgelopen jaar al flink inleverde om zo de koerswinst van het opslagbedrijf in perspectief te plaatsen.

 

Tegenover de koerswinst van Vopak stond een verlies van 13,8 procent voor BAM Groep. Kempen zette een verkoopaanbeveling op de bouwer met een koersdoel van 0,50 euro. ABM Financial News zag het rapport in, maar analist Teun Teeuwisse wilde evenwel geen toelichting geven. Donderdag komt BAM met de halfjaarcijfers.

 

Onder de smallcaps viel verder Brill op met een dagwinst van 3,2 procent. Donderdag nabeurs komt de uitgever met de cijfers over de afgelopen periode. Heijmans leverde net als BAM in en werd 4,1 procent minder waard. Ballast Nedam steeg evenwel een procent in waarde.

 

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones Index 0,2 procent hoger en won de breder samengestelde S&P500 Index 0,1 procent. Techbeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.