Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minder winst voor Exact

Minder winst voor Exact
1 aug 2014 om 07:37

Exact heeft over de afgelopen zes maanden de omzet licht zien stijgen terwijl de nettowinst onder druk stond vanwege onder meer hogere kosten voor het uitrollen van de cloud diensten. Dit bleek uit de halfjaarcijfers van de ontwikkelaar van bedrijfssoftware.

De omzet steeg in het afgelopen half jaar met anderhalf procent naar 106,9 miljoen euro. Operationeel was sprake van een stijging van ruim drie procent. De nettowinst stond onder druk en daalde met 10,6 procent naar 13,7 miljoen euro. De cijfers waren in lijn met de taxaties van analisten van Rabobank, die rekenden op een omzet van 105 miljoen euro en een nettowinst van 13,4 miljoen euro.

De omzet uit cloud diensten steeg in het afgelopen half jaar met 46,1 procent tot 13,9 miljoen euro. Volgens CEO Erik van der Meijden blijft de divisie een aanjager van de omzetgroei voor Exact.

Het bedrijfsresultaat daalde daarnaast met 6,7 procent naar 21,8 miljoen euro. Aangepast voor desinvesteringen rekent Exact voor het lopende jaar op een bedrijfsresultaat van 41 tot 44 miljoen euro.

In de outlook gaf Exact aan dat het verwacht dat de cloud divisie de komende jaren met 30 tot 50 procent blijft groeien. Voor de divisies Business Solutions en Special Solutions rekent het bedrijf op een laag enkelcijferige groei. De totale omzetgroei van het bedrijf komt de komende jaren uit op 4 tot 7 procent, aldus Exact.

Op 11 juli maakte Exact bekend benaderd te zijn door partijen die geïnteresseerd zijn om de onderneming over te nemen. CEO Van der Meijden stelde in de toelichting "dat het te vroeg is om een update over de ontwikkelingen en mogelijke uitkomst te geven".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.