Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Air France-KLM onderzoekt verhuizing vrachtdivisie naar Parijs`

`Air France-KLM onderzoekt verhuizing vrachtdivisie naar Parijs`
4 jul 2014 om 07:36

Air France-KLM overweegt om de vrachttak te verplaatsen van Schiphol naar Parijs voor een betere concentratie om zo de kans op een succesvolle verkoop te vergroten. Dit schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van bronnen.

De vrachttak is sterk verlieslatend en Air France-KLM heeft zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om een koper te vinden die de tak in zijn geheel wil over nemen. Door de activiteiten te concentreren op vliegveld Charles de Gaulle hoopt de luchtvaartmaatschappij naar verluidt meer belangstelling te genereren.

Een eerder onderzochte oplossing in de vorm van een joint venture van de vrachttak met strategische partner Etihad is volgens het FD sinds vorige week van de baan vanwege regelgeving.

Vakbondsbestuurder Swen Laarveld van De Unie vreest in een reactie tegenover de krant voor het verlies van honderden arbeidsplaatsen bij Martinair, dat onderdeel uitmaakt van de vrachttak van Air France-KLM, maar ook bij het onderhoudsbedrijf.

Air France-KLM was donderdag de grooste stijger op het Damrak en sloot 4,3 procent hoger op 9,88 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.