Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Imtech opnieuw in gesprek met banken

Update: Imtech opnieuw in gesprek met banken
31 jul 2014 om 08:47

Imtech is in opnieuw gesprek getreden met de kredietverstrekkers over de afspraken en convenanten die gelden voor de technische dienstverlener. Dit meldde Imtech donderdag voorbeurs in een tussentijdse update.

 

Daarbij meldde Imtech dat het op schema ligt met de verkoop van de ICT divisie. De technische dienstverlener verwacht dit in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden.

 

Ook ontving Imtech geen bezwaren tegen de aangekondigde verlaging van de nominale waarde van de eigen aandelen.

 

In het tweede kwartaal lagen de orderinstroom, de omzet en de marge op het operationele bedrijfsresultaat in lijn met die in het eerste kwartaal, aldus Imtech, toen er een omzet werd geboekt van 1.120 miljoen euro en er voor 1.137 miljoen euro aan nieuwe orders werd binnengehaald.

 

De nettoschuld bedroeg eind juni dit jaar circa 1.040 miljoen euro. Ultimo maart was dit nog 895 miljoen euro. Imtech herhaalde alle opties open te houden om de schuld verder terug te brengen.

 

Het oplopen van de schuld was volgens een woordvoerder van Imtech deels te danken aan kosten die de onderneming maakte voor de nieuwe kredietafspraken met de banken en anderzijds onder meer een oplopend werkkapitaal en reorganisatiekosten.

 

De woordvoerder benadrukte dat de stijging van de schuld voor 43 miljoen euro "non cash" was door eenmalige kosten aan de banken. Dit bedrag hoeft echter pas aan het einde van de looptijd te worden uitbetaald.

 

Op 26 augustus maakt Imtech de definitieve halfjaarcijfers en meer details over de gesprekken met de kredietverstrekkers bekend.

 

Imtech sloot woensdag ruim 11 procent lager op 0,80 euro.

 

Update: om reactie woordvoerder toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.