Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tesla boekt stevige omzetstijging

Tesla boekt stevige omzetstijging
31 jul 2014 om 23:22

Tesla heeft in het tweede kwartaal flink meer omzet geboekt, maar zag ook het verlies verdubbelen. Dit bleek uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse autofabrikant.

 

CEO Elon Musk voorspelde een drukke tweede jaarhelft.

 

De omzet van Tesla steeg in het tweede kwartaal naar 769 miljoen dollar. Een jaar eerder in dezelfde periode bedroeg de omzet nog 405 miljoen dollar. Het nettoverlies van Tesla liep op jaarbasis evenwel op van 31 miljoen naar 62 miljoen dollar. Aangepast werd er evenwel een winst geboekt van 16 miljoen dollar.

 

Voor het derde kwartaal verwacht Tesla circa 9.000 auto’s te bouwen nadat dit er 8.763 waren in het tweede kwartaal en er 7.579 wagens werden afgeleverd. Zonder een productieonderbreking voor het vernieuwen van de productielijn zei Tesla 11.000 voertuigen te hebben geproduceerd in het lopende kwartaal. Het bedrijf meende evenwel op koers te blijven om dit jaar meer dan 35.000 auto’s af te leveren.

 

Verder liet Tesla weten dit jaar 750 tot 950 miljoen dollar te investeren, een stijging van 100 miljoen dollar in vergelijking tot de vorige taxatie die de autofabrikant afgaf.

 

Daarnaast kondigde Tesla een samenwerking met Panasonic aan voor de bouw van een nieuwe fabriek voor batterijen, de Gigafactory.

 

Nadat Tesla in de reguliere handel al 2,5 procent verloor, kwam daar in de elektronische handel nabeurs nog eens ruim een procent verlies bovenop.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.