Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX licht hoger van start

Beursupdate: AEX licht hoger van start
31 jul 2014 om 09:17

De Amsterdamse beurs is donderdag licht hoger van start gegaan na een reeks van bedrijfscijfers.

 

De AEX noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 408,69 punten. De AMX dikte een tiende van een procent aan.

 

Binnen de AEX nam indexzwaargewicht Royal Dutch Shell de leiding met een koerswinst van 2,6 procent. De oliereus boekte in het tweede kwartaal van 2014 meer winst dan analisten hadden verwacht, waarbij zowel de divisie upstream als de divisie downstream bijdroegen.

 

Daarentegen verloor Randstad anderhalf procent nadat het conform verwachting een stijging van het onderliggende bedrijfsresultaat met 19 procent raporteerde. Momenteel ziet de uitzender geen versnelling van de groei, maar wel een voortzetting van het geleidelijke herstel.

 

Ook startte het defensieve Unilever, net zoals het gisteren sloot, in de rode cijfers. Het voedingsmiddelenconcern leverde vandaag 1,1 procent in.

 

In de Midkap was het centenfonds Imtech dat hekkensluiter was met min van 1,6 procent. Imtech meldde opnieuw in gesprek te zijn getreden met zijn kredietverstrekkers over de afspraken en convenanten die gelden voor de technische dienstverlener. Tevens opende de technisch dienstverlener de boeken over het afgelopen kwartaal met een trading update.

 

Ook USG People werd lager verhandeld na een verlaging van het koersdoel door ING.

 

De sterkste stijgers waren Sligro Food Group en TKH Group met winsten van respectievelijk 1,0 en 0,9 procent.

 

Onder de kleinere fondsen was BE Semiconductor Industries uitblinker. Het aandeel won 7,4 procent nadat het bedrijf een significante winstgroei bekendmaakte en liet weten te mikken op een sterke winstontwikkeling in het derde kwartaal.

 

Het lokaal genoteerde Pharming kelderde juist 8,4 procent nadat het bijna een verdrievoudiging van het nettoverlies rapporteerde samen met een daling van de omzet.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.