Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit verdeeld na Fed-besluit

Wall Street sluit verdeeld na Fed-besluit
30 jul 2014 om 22:07

Wall Street is woensdag verdeeld gesloten na de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve en een sterke groei van Amerikaanse economie.

 

De Dow Jones Index verloor 0,2 procent op 16.880,36 punten. Verder sloot de S&P 500 vrijwel vlak op 1.970,07 punten, terwijl techbeurs Nasdaq steun vond in de koerswinst van bijna 20 procent voor Twitter en sloot een half procent hoger op 4.462,90 punten.

 

De Federal Reserve verlaagde conform verwachting de waarde van maandelijkse obligatie met nog eens 10 miljard dollar naar 25 miljard dollar per maand.

 

Daarbij liet de Fed de rente onveranderd op het historische lage tarief van 0 tot 0,25 procent. Als een verrassing kwam het rentebesluit niet. "Op de vorige vergadering gaf Fed-voorzitster [Janet] Yellen het signaal dat de volgende belangrijke afspraak voor na de zomer was", aldus econoom Mathias van der Jeugt van KBC.

 

Verder bleek de economie in het tweede kwartaal met maar liefst 4,0 procent gegroeid na een krimp van 2,1 procent in de eerste drie maanden van het jaar. Dit zag er "heel mooi" uit, aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank, die voorafgaand aan het cijfer rekening hield met 3,5 procent groei, terwijl de consensus op 3,0 procent lag.

 

Nieuws over de arbeidsmarkt kwam er in de vorm van het ADP-banenrapport. Volgens ADP kwamen er in juli 218.000 nieuwe banen bij. Dit was wel minder dan de 281.000 banen uit juni.

 

Op bedrijvenfront bleek dat Twitter in het tweede kwartaal flink beter dan verwacht presteerde en verhoogde daarop de vooruitzichten voor heel 2014. CEO Dick Costolo sprak dan ook van "sterke" financiële en operationele resultaten.

 

Ook Garmin opende de boeken. De concurrent van TomTom verhoogde de verwachtingen voor heel dit jaar na in het tweede kwartaal meer omzet en winst te hebben geboekt. Desalniettemin sloot het aandeel 5,5 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.