Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere opening op weifelend Damrak

Lagere opening op weifelend Damrak
30 jul 2014 om 08:31

De Europese beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet na opnieuw een stroom aan bedrijfsresultaten en in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve.

 

Futures op de AEX noteren een half uur voor opening 0,2 procent lager. Daarmee is het openingsverlies in lijn met die van de Duitse en Franse beurs.

 

Volgens analist Christopher Ho van AFS is het met name wachten op de berichten uit Amerika. Daarbij bepaalt het "cijfersentiment" tot dan de richting van de markt en kijken beleggers verder met "een schuin oog" naar de geopolitieke ontwikkelingen, in met name Rusland en Israël.

 

Naast de nodige bedrijfscijfers op het Damrak en elders in Europa staat de Duitse inflatie, de economische groei in Amerika en nabeurs het rentebesluit door de Federal Reserve nog op de agenda.

 

Economen van KBC verwachten evenwel niet dat het rentebesluit en de cijfers veel verrassing brengen. De Fed zal opnieuw de maandelijkse obligatie aankopen met 10 miljard dollar terugbrengen.

 

"Op de vorige vergadering gaf Fed-voorzitster [Janet] Yellen het signaal dat de volgende belangrijke afspraak voor na de zomer was", aldus econoom Mathias van der Jeugt van KBC, die er op rekent dat het afgelopen kwartaal de krimp van 2,9 procent in de eerste drie maanden "uitwist".

 

Bedrijfsnieuws

KPN boekte als gevolg van concurrentie op de markt voor mobiele telefonie en aanhoudende krimp op de zakelijke markt een lagere omzet, maar handhaafde wel de outlook voor heel 2014. In het tweede kwartaal liep de omzet met 7,1 procent op jaarbasis terug naar 2.004 miljoen euro. Analisten gepolst door ABM Financial News voorzagen een daling van circa 8,3 procent.

 

Wolters Kluwer behaalde in het eerste halfjaar conform verwachtingen van analisten een lagere omzet en winst, maar handhaafde de outlook voor heel 2014. "Het geplande herstructureringsprogramma ligt goed op koers en we blijven vertrouwen houden in het halen van de begin dit jaar afgegeven doelstelling", aldus CEO Nancy McKinstry.

 

USG People trok in het tweede kwartaal de goede lijn uit het begin van het jaar door en verwacht ook dat dit het geval zal zijn voor de rest van het jaar. De omzet- en winststijging die de uitzender boekte lagen in lijn met de verwachtingen van analisten.

 

Macintosh Retail Group boekte in de eerste helft van 2014 conform verwachting een hogere omzet, maar zag de divisie Fashion meer dan eerder verwacht excelleren. Het nettoverlies liep op van 17,3 miljoen naar 31,2 miljoen euro. Concrete uitspraken over de tweede jaarhelft deed de retailer niet.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index eindigde dinsdag 0,4 procent lager op 16.912,11 punten. De breder samengestelde S&P 500 index leverde een half procent in op 1.969,95 punten en technologiebeurs Nasdaq beperkte het verlies tot 0,1 procent op 4.442,70 punten.

 

Het aandeel Twitter zal bij opening vermoedelijk door het dak gaan. De cijfers over het tweede kwartaal werden dinsdag nabeurs goed ontvangen en in de elektronische handel steeg het fonds bijna 30 procent in waarde.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.