Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Aperam blijft op de goede weg

Beursblik: Aperam blijft op de goede weg
30 jul 2014 om 21:23

Aperam heeft de goede resultaten uit het eerste kwartaal een vervolg weten te geven. Dit verwachten analisten gepolst door ABM Financial News nadat de producent van roestvast staal in het eerste kwartaal na lange tijd weer zwarte cijfers schreef dankzij verbeterende marktomstandigheden en kostenbesparingen.

 

Analisten zijn over een brede linie positief over Aperam, dat dit jaar al in beurswaarde verdubbelde. Zo gaf ABN AMRO vorige week nog een initieel koopadvies op het fonds af en voorziet analist Philip Ngotho de komende in de komende drie jaar een samengestelde jaarlijkse groei van maar liefst 28 procent.

 

Een belangrijke factor voor de stijgende resultaten van Aperam is een hogere nikkelprijs. Analisten van JPMorgan stelden evenwel dat de producent dankzij de kostenbesparingen die het doorvoert ook bij een vlakke nikkelprijs meer winst weet te maken, iets wat niet geldt voor concurrenten van Aperam.

 

Bij de cijfers over de eerste drie maanden van het jaar gaf Aperam aan voor het tweede kwartaal te rekenen op een verdere stijging van het bedrijfsresultaat (EBITDA) op kwartaalbasis. In de eerste drie maanden steeg dit resultaat reeds naar 129 miljoen dollar.

 

Analisten van Rabobank voorzien een bedrijfsresultaat van 149 miljoen dollar en 477 miljoen dollar voor heel 2014.

 

Verder mikt de producent van roestvast staal op een een lichte afname van de nettoschuld, die eind maart nog 689 miljoen dollar bedroeg.

 

Aperam sloot woensdag 1,3 procent hoger op 26,09 euro. De kwartaalcijfers worden donderdag nabeurs bekend gemaakt.

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.