Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Corio uitblinker op Damrak na overnamebod

Corio uitblinker op Damrak na overnamebod
29 jul 2014 om 17:54

De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, aangevoerd door Corio dat een overnamebod ontving van Klépierre.

 

De AEX steeg 0,7 procent op 407,31 punten, terwijl de AMX 0,4 procent hoger sloot. Ook omringende beurzen sloten in het groen, met een plus van 0,6 procent voor Frankfurt en 0,4 procent voor Parijs.

 

Brussel was een negatieve dissonant met een min van 0,3 procent, na een koersval van Ageas nadat de rechter bepaalde dat gedupeerde aandeelhouders van het voormalige Fortis zijn misleid en recht hebben op een schadevergoeding.

 

"De dreiging van een renteverhoging [door de Federal Reserve] is lager, wanneer er veel geopolitieke risico’s zijn", verwees Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer alvast vooruit op het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag en de conflicten tussen Oekraïne en Rusland en tussen Israël en Gaza.

 

Verder stelde de vermogensbeheerder dat het positieve Amerikaanse consumentenvertrouwen samen met de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceuten Pfizer en Merck & Co. "een boost" gaven aan de beurzen.

 

Beleggers op het Damrak krijgen vanaf woensdag te maken met een stevige reeks aan kwartaalcijfers van onder meer KPN, Randstad, Royal Dutch Shell en ArcelorMittal, terwijl ook de Europese bedrijfsagenda goed gevuld is. Later deze week staan in Amerika de cijfers van onder meer Garmin, MasterCard en Proctor & Gamble geagendeerd.

 

Op macro-economisch vlak kijken beleggers later deze week in Amerika naast het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag uit naar cijfers over de economische groei in het tweede kwartaal en naar het maandelijkse banenrapport, dat vrijdag openbaar wordt. Voor beide cijfers zijn economen van KBC positief gestemd.

 

Stijgers en dalers

Op de AEX sloten 16 van de 25 fondsen hoger, onder leiding van Corio met een koerswinst van liefst 10,3 procent. Het Franse Klépierre bracht een overnamebod van 7,2 miljard euro uit op het vastgoedbedrijf, een bod dat analisten van ABN AMRO als aantrekkelijk bestempelden.

 

In het kielzog van Corio sloten ook andere vastgoedbedrijven hoger op het Damrak, met winsten van 1,5 procent voor Unibail-Rodamco en 2,4 procent voor Eurocommercial Properties.

 

Gemalto won 2,1 procent na het verlengen van een licentieovereenkomst met Inside Secure.

 

TNT Express koerste na het forse verlies van maandag vandaag nog eens een procent lager. Nomura verlaagde het koersdoel voor de pakketbezorger naar 5,50 euro, omdat de resultaten over het tweede kwartaal ruimschoots onder de verwachtingen uitkwamen.

 

KPN sloot de rijen met een verlies van 1,4 procent. Het telecombedrijf opent woensdag voorbeurs de boeken met de resultaten over het tweede kwartaal. De Franse sectorgenoot Orange kampte in het tweede kwartaal met zeer uitdagende marktomstandigheden en rapporteerde een lagere omzet en winst.

 

Op de AMX (+0,4%) ging BAM Groep aan kop met een plus van 9,0 procent. De huidige waardering van BAM biedt volgens Rabobank een aantrekkelijk opwaarts potentieel tegenover relatief hoge risico’s. De analisten menen dan ook dat de bouwer een gokje waard is, ondanks dat het niet uitgesloten is dat BAM Groep nog eens met projectverliezen op de proppen komt en extra kapitaal nodig heeft.

 

Verder ontving BAM een opdracht voor de bouw van een Brits seniorencomplex en leverde het een Australisch LNG-platform op.

 

Bender van Mercurius Vermogensbeheer nuanceerde de koerswinst door te stellen dat CEO Nico de Vries van BAM "niet het vertrouwen van beleggers heeft dat hij nodig heeft" en noemde de interne controle bij de bouwer "zo lek als een mandje".

 

Air France-KLM was hekkensluiter met een verlies van 1,9 procent, zonder directe aanleiding.


Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index vlak op 16.975,14 punten. De breder samengestelde S&P500 index verloor 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.