Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Weinig spektakel bij rentebesluit Fed`

`Weinig spektakel bij rentebesluit Fed`
28 jul 2014 om 16:13

Het rentebesluit van de Federal Reserve belooft ditmaal geen hoogtepunt van de beursweek te worden. Dit verwachten economen van KBC in aanloop naar woensdagavond.

 

"Op de vorige vergadering gaf Fed-voorzitster [Janet] Yellen het signaal dat de volgende belangrijke afspraak voor na de zomer was", aldus econoom Mathias van der Jeugt van KBC.

 

Bovendien is er ook geen persconferentie gepland na afloop van de vergadering en werden bij de vorige vergadering al de economische vooruitzichten herzien, waaronder een neerwaartse aanpassing voor de economische groei voor dit jaar van gemiddeld 2,9 naar 2,2 procent.

 

"De verklaring achteraf zal dan meer dan waarschijnlijk een kopie zijn van die in juni, met uitzondering van de verdere afbouw van het aankoopprogramma van obligaties tot 25 miljard dollar per maand", aldus Van der Jeugt.

 

Vrijdag staat ook nog het Amerikaanse banenrapport op de agenda. KBC voorziet opnieuw een groei van meer dan 200.000 banen na een stijging van 217.000 in mei. Daarbij hopen de economen in het rapport "ook eindelijk signalen te vinden dat de loongroei versnelt".

 

Algeheel verwacht KBC voor deze week cijfers uit Amerika die "aan de sterkere kant" zullen zijn. Daarbij moet op woensdag blijken dat na de krimp van de Amerikaanse economie van 2,9 procent in het eerste kwartaal het tweede kwartaal dit zwakke cijfer "uitwist".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.