Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street werkt verliezen weg

Wall Street werkt verliezen weg
28 jul 2014 om 22:13

De Amerikaanse beurzen zijn maandag licht hoger gesloten en maakte daarmee verliezen van eerder op de dag goed in aanloop naar een drukke beursweek.

 

De S&P 500 index noteerde nipt hoger op 1.978,91 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 16.982,59 punten, terwijl de Nasdaq 0,1 procent verloor en daarmee daalde naar 4.444,91 punten.

 

De beursagenda bleef vandaag relatief leeg, met de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector. Activiteit in de dienstensector van de Verenigde Staten bleef in juli onveranderd op het recordniveau van juni met 61,0. Donderdag daalde de inkoopmanagersindex voor de industrie in juli naar het laagste tempo van de afgelopen drie maanden van 57,3 in juni naar 56,3.

 

Verder bleek dat de aanstaande woningverkopen daalden van mei op juni met 1,1 procent, nadat vorige maand nog een stijging van 6,1 procent werd gemeld. Op jaarbasis was er sprake van een daling van 7,3 procent in juni.

 

Het zwaartepunt deze week ligt evenwel in de tweede helft, met woensdag de vrijgave van het rentebesluit door de Federal Reserve en vrijdag het maandelijkse banenrapport. Volgens economen van KBC zal de vergadering van de Fed "een kopie zijn van die in juni, met uitzondering van de verdere afbouw van het aankoopprogramma van obligaties tot 25 miljard dollar per maand".

 

KBC voorziet voor vrijdag verder opnieuw een groei van meer dan 200.000 banen na een stijging van 217.000 in mei. Daarbij hopen de economen in het rapport "ook eindelijk signalen te vinden dat de loongroei versnelt". Algeheel verwacht KBC voor deze week cijfers uit Amerika die "aan de sterkere kant" zullen zijn. Daarbij moet op woensdag blijken dat na de krimp van de Amerikaanse economie van 2,9 procent in het eerste kwartaal het tweede kwartaal dit zwakke cijfer "uitwist".

 

Daarnaast openen verschillende multinationals de boeken met de kwartaalcijfers, waaronder Merck & Co., Pfizer, UPS en Proctor & Gamble.

 

Tyson Foods opende vandaag de boeken over het fiscaal derde kwartaal en zag zowel de omzet als de winst stijgen. Naast de cijfers meldde Tyson een definitief akkoord te hebben bereikt met JBS voor de verkoop van de kipactiviteiten in Mexico en Brazilië voor 575 miljoen dollar in contanten. De koers van de vleesgigant steeg 2,6 procent.

 

De Europese Commissie gaf goedkeuring aan de overname van Beats Electronics en Beats Music door Apple. Volgens de toezichthouder bestaan er geen bezwaren op het gebied van concurrentie gelet op het lage marktaandeel van de gecombineerde bedrijven. Apple bereikte eind mei een akkoord met Beats en betaalt voor de streaming muziekdienst en de koptelefoonfabrikant een totaalbedrag van 3,0 miljard dollar, waarvan 2,6 miljard dollar in contanten. De indexzwaargewicht sloot 1,4 procent in het groen.

 

Microsoft Corporation was de grootste daler onder de hoofdfondsen op de Dow Jones index, nadat persbureau Reuters berichtte dat de Chinese toezichthouder Microsoft zou verdenken van het mogelijk overtreden van de mededingingswetten. Verschillende vestigingen van het softwarebedrijf in verschillende Chinese steden werden bezocht, het fonds sloot 1,2 procent lager.

 

Verder diende Virgin America een aanvraag in bij beurswaakhond SEC voor een beursgang. De precieze datum en omvang van de beursgang werden nog niet onthuld.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.