Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: omzetdruk TNT Express houdt aan

Update: omzetdruk TNT Express houdt aan
28 jul 2014 om 10:03

TNT Express heeft conform verwachting de omzet onder druk zien staan in het tweede kwartaal. Dit bleek uit de cijfers die de pakketbezorger maandag voorbeurs bekend maakte.

 

Volgens CEO Tex Gunning boekte TNT Express meer winst in Brazilië, Afrika, het Midden-Oosten en Azië, en in sommige delen van Europa. Desalniettemin sprak de topman van een onevenwichtige economische groei in West-Europa en aanhoudende concurrentiedruk in sommige van deze landen.

 

Ook analisten waren teleurgesteld in de prestaties van de pakketbezorger in Europa, terwijl de overige regio’s grofweg in lijn presteerden.

 

"Europa was teleurstellend, maar genoeg compensatie in Brazilië en China", aldus fondsbeheerder Corné van Zeijl van Actiam.

 

De omzet van TNT Express daalde van 1.766 miljoen naar 1.662 miljoen euro, een afname van net geen 6 procent. Onderliggend nam de omzet met 3,6 procent af tot 1.703 miljoen euro. Rekening houdend met de verkoop van de activiteiten in China en het Nederlandse Fashion steeg de onderliggende omzet evenwel met ruim een procent.

 

Het onderliggende operationele bedrijfsresultaat was met 82 miljoen euro grofweg in lijn met de analistenverwachtingen. Vorig jaar was dit nog 60 miljoen euro. Onder de streep restte een nettoverlies van 4 miljoen euro. Een jaar eerder leed TNT nog een verlies van 304 miljoen euro.

 

In het afgelopen kwartaal kende TNT voor 74 miljoen euro aan kosten voor reorganisaties en implementaties en realiseerde het voor 33 miljoen euro aan besparingen. Topman Gunning meende dat TNT op schema ligt voor Outlook 2016.

 

Voor 2014 voorziet TNT stabiele tot verbeterende marktomstandigheden, hoewel de operationele druk in de Pacific aanhoudt. Het herhalen van de verwachtingen voor 2014 zorgt volgens analist André Mulder van Kepler Cheuvreux voor extra druk op de vooruitzichten van 2015.

 

Verder kondigde TNT een beleggersdag aan op 18 februari 2015, waarbij het nieuwe management gedetailleerde plannen zal presenteren. Tot die tijd zal TNT volgens Mulder vermoedelijk de doelstellingen onaangepast laten.

 

Ook riep TNT zijn aandeelhouders op om 18 september aanstaande bijeen te komen, onder meer vanwege de voorgenomen benoeming van Maarten de Vries als financieel directeur.

 

Het aandeel TNT Express handelde rond de klok van tien uur op een iets lager Damrak bijna 5 procent in het rood op 6,17 euro. Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling op het fonds.

 

Update: om meer informatie, analisten en koersreactie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.