Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TNT Express en Arcadis onderuit op Damrak

TNT Express en Arcadis onderuit op Damrak
28 jul 2014 om 17:47

Op een vlak Damrak zijn TNT Express en Arcadis na kwartaalcijfers flink in het rood geëindigd.

 

De AEX sloot onveranderd op 404,68 punten, terwijl de AMX een procent verloor. Omringende beurzen sloten verdeeld, met een min van 0,7 procent voor Frankfurt als gevolg van koersverliezen bij met name de autofabrikanten en een plus van 0,3 procent voor Parijs.

 

"Het is een lichtelijk saaie dag", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO, die dan ook sprak van een rustig begin van de handelsweek met een afwachtende houding onder beleggers in aanloop naar een drukkere tweede weekhelft.

 

Beleggers op het Damrak krijgen vanaf woensdag inzicht in de ontwikkelingen van onder meer KPN, Randstad, Royal Dutch Shell en ArcelorMittal, terwijl in Europa vrijwel alle bankgiganten cijfers rapporteren. Later deze week staan in Amerika de cijfers van onder meer Merck & Co., Pfizer, UPS en Proctor & Gamble geagendeerd.

 

Op macro-economisch vlak kijken beleggers later deze week vooral naar Amerika, waar woensdag het rentebesluit wordt vrijgegeven door de Federal Reserve en vrijdag het maandelijkse banenrapport openbaar wordt.

 

Daarnaast bleven volgens handelaar Bonsee Oekraïne en Gaza als "donkere wolken" boven de beurzen hangen.

 

Stijgers en dalers

In de AEX sloten 9 van de 25 fondsen hoger, aangevoerd door Randstad met een plus van 2,6 procent. KBC Securities verhoogde het advies voor de uitzender van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel vast op 47,00 euro.

 

Indexzwaargewicht Unilever won 0,8 procent. De Indiase tak van het levensmiddelenconcern zag in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst stijgen.

 

TNT Express was na rapportering van kwartaalcijfers de grootste daler met een verlies van 5,8 procent. KBC Securities stelde dat de resultaten "wat tegenvielen", waarbij ING de resultaten in Europa als "zwak" bestempelde. De omzet van TNT Express nam af met zes procent, terwijl onder de streep een nettoverlies van vier miljoen euro werd gerapporteerd.

 

Fugro verloor 3,0 procent. De bodemonderzoeker stond vorige week ook al onder druk nadat sectorgenoot Technip waarschuwde voor druk op de resultaten doordat oliemaatschappijen "selectiever worden bij het aangaan van investeringen" en kritisch kijken naar "marginale projecten".

 

Op de AMX (-1,0%) voerde centenfonds Imtech de stijgers aan met een winst van 8,3 procent. Fietsenfabrikant Accell Group steeg 1,6 procent.

 

Onderaan bungelde Arcadis met een koersverlies van 7,5 procent. De tweede kwartaalcijfers waren in lijn met de verwachtingen, maar analisten waren teleurgesteld over de voorzichtigere outlook voor 2014. Voor heel 2014 mikt Arcadis op een omzet vergelijkbaar met het niveau over 2013, terwijl de operationele nettowinst circa 5 tot 10 procent hoger uitkomt. Eerder liet het advies- en ingenieursbedrijf weten voor dit jaar juist op een stijging van zowel omzet als operationele winst te rekenen.

 

TomTom kreeg een adviesverlaging van ING te verwerken van Kopen naar Houden en verloor 2,8 procent, ondanks dat het koersdoel werd verhoogd van 5,40 naar 6,00 euro.


Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index 0,2 procent lager op 16.934,91 punten. De breder samengestelde S&P500 index leverde eveneens 0,2 procent in en technologiebeurs Nasdaq 0,3 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.