Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Reckitt Benckiser stoot farmaceutische tak af

Reckitt Benckiser stoot farmaceutische tak af
28 jul 2014 om 09:25

Reckitt Benckiser heeft in het tweede kwartaal van 2014 een hogere vergelijkbare omzet geboekt, ondanks dat wisselkoersen stevig op de resultaten drukten. Daarbij kondigde de Britse multinational een beursgang van de farmaceutische activiteiten aan.

 

Volgens CEO Rakesh Kapoor heeft een verzelfstandiging van de farmaceutische tak de potentie om op lange termijn significante waarde te creëren. De beursgang vindt naar verwachting plaats in de komende twaalf maanden in het Verenigd Koninkrijk.

 

Reckitt Benckiser rapporteerde over het tweede kwartaal, exclusief de farmaceutische activiteiten, op jaarbasis een stijging van de identieke omzet van 4 procent naar 2.125 miljoen Britse pond. Europa en Noord-Amerika bleven daarbij sterk presteren, terwijl de vergelijkingsbasis volgens Reckitt Benckiser moeilijk was en het consumentensentiment in de Verenigde Staten zwak was.

 

Wisselkoersen drukten met maar liefst 11 procent evenwel stevig op de omzet, waardoor de totale gerapporteerde omzet met 7 procent daalde op jaarbasis.  
Reckitt Benckiser handhaafde de doelstelling voor 2014 met een omzetgroei van 4 tot 5 procent. Verder boekt de multinational goede vooruitgang bij het verhogen van efficiëntie en mikt het op een verdere verbetering van de operationele marges in de tweede jaarhelft.

 

De marktomstandigheden blijven volgens Reckitt Benckiser evenwel uitdagend in de tweede helft van dit jaar, vooral in de Verenigde Staten en bepaalde opkomende markten.

 

Op de beurs in Londen reageerden beleggers verheugd op het nieuws van Reckitt Benckiser. Het fonds won vlak na opening 2,9 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.