Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ballast Nedam stoot onderdelen af

Ballast Nedam stoot onderdelen af
26 jul 2014 om 10:37

Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt met investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners over de verkoop van een drietal onderdelen. Dat meldde de bouwer vrijdag nabeurs.

 

Ballast doet de bedrijven CNG Net, LNG24, en CNG Net Realisatie en Onderhoud van de hand tegen een verkoopprijs van circa 26,5 miljoen euro, wat resulteert in een boekwinst van ruim 5 miljoen euro.

 

De bouwer plaatste de drie onderdelen bij de halfjaarcijfers al onder de noemer ‘direct beschikbaar voor verkoop’. De maatregelen passen binnen de strategie van Ballast om de vermogenspositie te versterken.

 

Eerder deze maand rondde Ballast Nedam een claimemissie ter waarde van 30 miljoen euro af, om hiermee de balans te versterken en wat de bouwer een "belangrijke volgende stap" noemde in de financiële herstructurering van het bedrijf.

 

Op de middellange termijn continueert Ballast het desinvesteringsprogramma met gecontroleerde desinvesteringen van bedrijven die niet langer bijdragen aan de zogenoemde ‘strategische focus aan integrale projecten en industrialisatie van het bouwproces’.

 

Ballast Nedam verwacht de verkoop tegen het einde van september dit jaar af te ronden.

 

Ballast Nedam sloot vrijdag 6,9 procent lager op 3,86 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.