Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet TenCate daalt conform verwachting

Omzet TenCate daalt conform verwachting
24 jul 2014 om 08:19

TenCate heeft over het eerste halfjaar van 2014 conform verwachting een licht lagere omzet geboekt, maar herhaalde de outlook voor heel 2014. Dit meldde het Almelose bedrijf donderdag voorbeurs.

 

"Na een zwak eerste kwartaal trad in het tweede kwartaal verbetering op van omzet en resultaat", aldus CEO Loek de Vries, die wees op een autonome groei van de omzet en het bedrijfsresultaat (EBITA) in het tweede kwartaal met respectievelijk 5 en 22 procent.

 

De omzet, die vrijwel volledig in lijn met de verwachting uit kwam, viel in de eerste zes maanden van dit jaar terug met 3 procent tot 497,6 miljoen euro. Hierbij werd de afname van de defensiegerelateerde omzet bijna gecompenseerd door een sterke toename van omzet bij composieten en kunstgras.

 

Het bedrijfsresultaat daalde het afgelopen halfjaar op jaarbasis met 16 procent tot 24,3 miljoen euro. Autonoom was er sprake van een 13,0 procent krimp over de eerste zes maanden van dit jaar.

 

Onder de streep restte een nettowinst van 10,0 miljoen euro, minder dan de 13,0 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

 

Voor 2014 blijft het Almelose bedrijf mikken op een hogere omzet vergeleken met het voorgaande jaar.

 

TenCate sloot woensdag 0,7 procent lager op 18,57 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.