Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: zwarte cijfers voor Air France-KLM

Beursblik: zwarte cijfers voor Air France-KLM
24 jul 2014 om 16:10

Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal bij een vlakke omzetontwikkeling meer winst weten te genereren. Dit blijkt uit de verwachtingen die analisten hebben in aanloop naar de kwartaalcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

 

Voor het tweede kwartaal mikken analisten op een omzet van 6.542 miljoen euro. Dit leverde naar schatting een operationele winst op van 193 miljoen euro en onder de streep restte een nettowinst van 77 miljoen euro.

 

Vorig jaar kwam de omzet in het tweede kwartaal uit op 6.541 miljoen euro en was er sprake van een nettoverlies van 163 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2014 leed Air France-KLM zelfs een nettoverlies van 608 miljoen euro.

 

Voor heel 2014 verwachten de analisten dat Air France-KLM een omzet genereert van 25.617 miljoen euro. De operationele winst komt naar verwachting uit op 595 miljoen euro en de nettowinst is een bescheiden 53 miljoen euro.

 

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedraagt volgens de analisten dit jaar 2.278 miljoen euro, volledig in lijn met de 2,2 tot 2,3 miljard euro die Air France-KLM zelf voorziet na een winstwaarschuwing begin deze maand. Dit betekent op jaarbasis evenwel nog altijd een groei van ruim 20 procent.

 

Reden voor de verlaging van de winstverwachting was de aanhoudende zwakke vraag naar de vervoersdiensten van Air France-KLM, in combinatie met de overcapaciteit van de luchtvaartmaatschappij op bepaalde langeafstandsvluchten naar met name Noord-Amerika en Azië. Ook waarschuwde Air France-KLM in het eerste kwartaal al voor de "uitdagende" omstandigheden in Venezuela.

 

Ondanks de winstwaarschuwing hield Air France-KLM wel vast aan de schulddoelstelling voor 2015, wanneer de onderneming de nettoschuld wil hebben teruggebracht tot 4,5 miljard euro. In dit licht zal de markt ook uitkijken naar de voortgang van de reorganisatie die de luchtvaartmaatschappij doorvoert.

 

Overigens zijn de analisten voor de komende jaren met een oplopende omzet flink optimistischer gestemd met winsttaxaties van 392 miljoen en 498 miljoen euro voor respectievelijk 2015 en 2016.

 

Air France-KLM maakt de kwartaalcijfers vrijdag voorbeurs bekend. Op een groen Damrak dikte het aandeel donderdagmiddag 0,1 procent aan.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.