Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IMF ziet winter sterk drukken op Amerikaanse economie

IMF ziet winter sterk drukken op Amerikaanse economie
23 jul 2014 om 19:19

De winterse omstandigheden in de eerste maanden van dit jaar hebben een flinke stempel gedrukt op de economische groei van Amerika, wat onvoldoende gecompenseerd wordt door een verwacht scherp herstel in het resterende deel van het jaar. Dit constateerde het Internationaal Monetair Fonds woensdag in een nieuwe rapport.

 

Het IMF verwacht dat de Amerikaanse economie dit jaar, dankzij de valse start door het winterse weer in het eerste kwartaal, met 1,7 procent groeit. In juni rekende het fonds nog op 2,0 procent groei.

 

Voor het resterende deel van het jaar voorziet het fonds evenwel een flink herstel van de groei, naar mogelijk 3 tot 3,5 procent.

 

In 2015 en 2016 rekent het fonds vervolgens op een groei van 3,0 procent, gedreven door onder meer een sterke toename van de consumptie en een herstel van de investeringen in de woningmarkt. Daarmee zou de economische groei op het hoogste niveau sinds 2005 uitkomen.

 

Wel merkte het IMF op dat bijvoorbeeld een groeivertraging in opkomende landen, oplopende olieprijzen door een escalatie van de situatie in Oekraïne of Irak en een eerder dan verwachte rentestijging roet in het eten kunnen gooien.

 

De werkloosheid zal verder een dalende trend laten zien. In 2014 voorziet het IMF nog een werkloosheid van 6,4 procent, dat in 2015 en 2016 terugloopt naar 6,0 en 5,8 procent.

 

Ten aanzien van de inflatie verwacht het IMF dat deze de komende jaar rond het door de Federal Reserve gewenste niveau van bijna 2 procent uitkomt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.