Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Wessanen verdubbelt winst ruimschoots

Beursblik: Wessanen verdubbelt winst ruimschoots
23 jul 2014 om 15:28

Wessanen heeft over de eerst helft van dit jaar de nettowinst meer dan verdubbeld, ondanks een omzetdaling. Dit bleek uit een analistenconsensus samengesteld door Wessanen met behulp van een zestal analisten.

 

De nettowinst over de eerste zes maanden kwam volgens de consensus uit op 10,3 miljoen euro, tegenover 3,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. In tegenstelling tot de winst liet de omzet juist een daling zien, van 360 miljoen naar 273 miljoen euro, maar dit was het gevolg van desinvesteringen.

 

Wessanen boekte volgens analisten van Rabobank in de eerste zes maanden van dit jaar "substantiële" vooruitgang nadat de producent van biologische en natuurlijke voeding met de stofkam door de eigen organisatie ging en onder meer snackproducent Izico voor een "uitstekende" prijs verkocht.

 

Ook volgens ABN ARMO pakt de nieuwe strategie van Wessanen positief uit, waarbij de analisten van de bank verwachten dat de onderneming sinds de verkoop van Izico weer een positieve kasstroom genereerde.

 

Aangezien Wessanen inmiddels schuldenvrij is, kan de onderneming volgens ING zelf op overnamepad om de kernactiviteiten te versterken.

 

Outlook

De producent van biologische en natuurlijke voeding mikt voor 2014 op een stijging van het aangepast bedrijfsresultaat (EBITE), waarbij de Amerikaanse tak ABC dit jaar weer zwarte cijfers moet schrijven. Vermoedelijk wist de Amerikaanse fabrikant van drinkzakjes reeds in de eerste helft van dit jaar al weer winst te schrijven, aldus de analisten. Naar verwachting zal Wessanen ook deze tak willen verkopen, nadat het verkoopproces in het verleden al tot twee keer toe werd gestaakt.

 

Wessanen opent vrijdag 25 juli voorbeurs de boeken. Woensdagmiddag noteerde het fonds op een groen Damrak 1,6 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.