Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AkzoNobel uitblinker in vlakke AEX

AkzoNobel uitblinker in vlakke AEX
23 jul 2014 om 17:45

De Amsterdamse beurs is woensdag 0,1 procent hoger gesloten op 408,53 punten, waarbij de sterke cijfers van AkzoNobel een lichtpuntje waren.

 

De AEX presteerde in lijn met de andere Europese beurzen. De Duitse beurs nam met een winst van 0,2 procent de leiding. De euro/dollar daalde 0,4 procent tot 1,3470.

 

Het ontbrak volgens Bart Flengte van Hof Hoorneman Bankiers aan richtinggevend nieuws. De beleggingsadviseur merkte daarbij op dat “zorgen over geopolitieke issues nog wel meespelen” en een uitbraak vooralsnog tegenhouden. De angel in het conflict rondom het neergehaalde vliegtuig in Oekraïne lijkt er evenwel grotendeels uit te zijn, aldus beleggingsadviseur Maurice Mureau van Merit Capital.

 

Enige steun vond de markt volgens handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO in de lagere olieprijs en een zwakkere euro.

 

Stijgers en dalers

Binnen de AEX blonk AkzoNobel uit met een koerswinst van 3,9 procent. Het chemiebedrijf rapporteerde een lagere omzet, maar zag bij alle drie de bedrijfsonderdelen de volumes wel stijgen. Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers sprak van "keurige cijfers". Hier voegden analisten van JPMorgan aan toe dat AkzoNobel boven verwachting presteerde doordat de reorganisatiekosten lager uitvielen dan geraamd.

 

De koerswinsten bleven verder beperkt met 0,9 procent voor DSM en voor Randstad.

 

De rode lantaarn werd vandaag gedragen door Corio. UBS verlaagde het advies voor het vastgoedfonds van Neutraal naar Verkopen, maar stelde het koersdoel juist opwaarts bij van 31,00 naar 34,00 euro. Aanleiding noemde de Zwitserse bank de recente sterke koersprestatie in combinatie met een te hoge consensus. Corio leverde 2,2 procent in op 36,27 euro.

 

Afgezien van het verlies voor Corio bleven ook de koersdalingen binnen de hoofdindex beperkt. KPN leverde nog het meeste in met 1,3 procent.

 

In de Midkap nam pennystock Imtech de leiding met een plus van bijna 20 procent. "Volledig shortcovering", zo verklaarde handelaar Bonsee van ABN ARMO de koersbeweging van het toch al volatiele fonds.

 

Daarnaast viel Air France-KLM in positieve zin op met een koerswinst van 2,3 procent. “Dit zou het begin van een herstel kunnen zijn”, aldus Flentge. Het fonds staat sinds medio juni onder flinke druk en maakt vrijdag de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend.

 

Hekkensluiter was BinckBank, dat morgen ex-dividend noteert. Het aandeel daalde anderhalf procent, waar Ten Cate in aanloop naar de bedrijfscijfers op donderdag 0,6 procent prijsgaf.

 

Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden na afloop van de Europese handelsdag vlak tot licht hoger. De Dow Jones Index maakte een pas op de plaats, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq respectievelijk op 0,3 en 0,5 procent winst handelden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.