Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: wisselkoersen blijven drukken op Unilever

Beursblik: wisselkoersen blijven drukken op Unilever
22 jul 2014 om 15:12

Unilever heeft in het tweede kwartaal opnieuw de omzet onder druk zien staan als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern.

 

Analisten, geraadpleegd door Unilever zelf, voorzien een omzet voor het tweede kwartaal van 12.878 miljoen euro. Daarmee ligt de omzet 3,4 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder, vooral doordat wisselkoerseffecten volgens de analisten met 7,2 procent op de verkopen drukten. In de eerste drie maanden van dit jaar was dit nog 8,9 procent.

 

De onderliggende omzetgroei bedroeg afgelopen kwartaal volgens de marktvorsers 4,3 procent, waarbij de volumes met 2,4 procent stegen en de prijzen met 1,8 procent. In het eerste kwartaal groeide Unilever onderliggend met 3,6 procent.

 

Analisten van Nomura lieten zich begin deze maand kritisch uit over Unilever en verlaagden de winsttaxaties voor dit jaar met 2 procent. De voedingstak van Unilever ondervindt volgens de marktvorsers meer tegenwind dan gehoopt en de groei van de opkomende markten is uitgekomen op een lager niveau dan in het recente verleden.

 

Verder zullen analisten benieuwd zijn naar het aangekondigde vertrek van Dave Lewis, verantwoordelijk voor de divisie Personal Care, naar het Britse Tesco per 1 oktober.

 

Unilever maakt de resultaten over het tweede kwartaal donderdag voorbeurs bekend.

 

Dinsdag noteerde Unilever 2,1 procent hoger op 32,34 euro, terwijl het Damrak bijna een procent bijschreef.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.